Private bilannoncer er forældede

Bilzonen.dk klarer sig markant ringere end Bilbasen og Den Blå Avis.

Private bilannoncer er forældede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugtbilhandel på nettet kan være spild af tid. Mange private bilannoncer dækker over en bil, der allerede er solgt. Værst ser det ud på Bilzonen

Du risikerer let at spilde din tid på at kontakte private brugtbilsælgere på nettet. Værst ser det ud på Bilzonen, der er landets tredjestørste brugtbilsite, hvor 60 ud af 100 brugte biler, der annonceres privat, allerede er solgt.

Det går noget bedre for Bilbasen, som har 10 ud af 100 annoncer, der er uaktuelle, mens Den Blå Avis klarer sig bedst med ni ud af 100 biler, hvor vognen allerede er afsat.

Det er analysefirmaet DMA/research, der har lavet undersøgelsen for Den Blå Avis. Men selv om det er konkurrenten, der har lavet undersøgelsen, anerkender Bilzonens direktør, Frank Espersen, at den er helt gal med aktualiteten af de private annoncer.

- Jeg bryder sammen og indrømmer, at det er for dårligt. Det er ikke noget, vi kan være bekendt, men tilgangen af de private annoncer er gået meget stærkere, end vi havde regnet med, siger Frank Espersen, der samtidig pointerer, at det kan være gået galt i de tilfælde, hvor private sælgere måske har sat prisen for højt og ikke fået nogen henvendelse. Så har de selv glemt den, og den bliver i systemet.

Det vil Bilzonen nu lave om på og indfører et system, der skal fange de forældede bilannoncer.

- Vi har simpelthen manglet regler for forældelse og har stolet på, at de private annoncører selv fjernede deres annonce, når de havde solgt bilen. Men vi har lige lavet et system, hvor annoncen bliver slettet, hvis annoncøren ikke reagerer på vores henvendelse inden for 14 dage, siger Frank Espersen.

Tre måneder på nettet

Alle annoncer får dog fortsat lov at være på nettet i tre måneder. Selv om en bil bliver solgt på få dage. Det bekymrer dog ikke Bilzonens direktør.

- Hvis man får sin bil hurtigt solgt, er det ofte fordi prisen er helt rigtig, og så vil man blive kimet ned efterfølgende af interesserede, og det vil motivere til at gå ind og slette annoncen, mener Frank Espersen.

Selv om der er alt for mange forældede, private annoncer, maner Frank Espersen alligevel til besindighed. Bilzonens service er nemlig helt gratis for private, der vil købe og sælge deres bil. Det er i modsætning til Bilbasen og Den Blå Avis, hvor man i visse tilfælde skal betale for at se kontaktoplysninger på sælgeren af bilen.

Under alle omstændigheder lover Bilzonen, at man vil forbedre sig så meget, at en ny undersøgelse om et halvt år vil give samme høje aktualitetsgrad for Bilzonen som for Bilbasen og Den Blå Avis.

Er du på udkig efter en brugt bil hos en forhandler, er du i alle tilfælde meget bedre hjulpet. De tre udbydere har alle en lav fejlmargin på mellem fire og seks procent.

Bilbasen, DBA Biler og Bilzonen er landets tre største bilsites på nettet, og de har hver omkring 60-70.000 personbiler til salg.

Private bilannoncer er forældede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce