Grønt lys for den elektriske Mission E med 600 hk og en rækkevidde, der hedder mindst 500 km på en opladning

Porsche lader nu for alvor op til et opgør med Tesla. Fabrikken har nemlig fået grønt lys til at sætte den elektriske Mission E i produktion. Det betyder, at vi inden for fire år kan forvente at se den firepersoners supersportsvogn med 600 hk og en rækkevidde på mindst 500 km på gaden.

Den velskabte Tesla-killer blev vist som konceptbil på efterårets store motorshow i Frankfurt, men først nu har bestyrelsen altså givet grønt lys.

Mission E har de helt rigtige supersportsvogns-værdier. Det vil sige en acceleration 0-100 km/t. på 3,5 sekunder, 0-200 km/t. på 12 sekunder og en topfart på 250 km/t.

Opladningen bliver superhurtig med en 800 volts ladeenhed, der betyder, at batteriet kan lades 80 pct. op på 15 minutter. Det er ikke meget langsommere end at tanke en bil ved en traditionel benzinstander. Men det bliver også muligt som ekstraudstyr at kunne tanke strøm trådløst gennem en spole i garagegulvet.

Med den nye Porsche-model vil mærket investere 700 millioner euro - over fem milliarder kroner - lokalt i nye fabrikker og udviklingsanlæg.

Det medfører 1000 nye arbejdspladser i hjembyen Zuffenhausen og det nærliggende Weissach. Og den kommende produktion med bl.a. ny elmotor- og karrosserifabrik koordineres formentlig med Audi.

Audi søster på strøm

På samme messe viste koncern-søsteren Audi sit etron quattro concept, som skal være på gaden i 2018. Den byder "kun" på 435 hk, men har samme rækkevidde som Porsches elbil.

Efter at motorskandalen tog til i VW-koncernen, har Audi været påfaldende stille omkring Audi etron quattro concept, men det er heller ikke meldt ud, at der skulle være ændret ved planerne.