Penge at spare på korrekt kørestil

Bilister, der lægger vejen forbi danske tankstationer, kan få en folder 10 råd til energieffektiv kørsel. Men også hvis turen går til andre lande i Europa, vil bilisterne støde på foldere med rådene. "Save more than Fuel" er nemlig en europæisk kampagne, som The European Petroleum Industry Association (EUROPIA) og EU-kommissionen står bag.

Penge at spare på korrekt kørestil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kampagne på landets benzinstationer

brændstof: Danske bilister kan spare 1.500 kroner på benzinregningen og skåne klimaet for 0,3 tons CO2 ved blot få justeringer i deres kørsel. Besparelserne hjælpes på vej af 10 enkle råd i en folder, der nu ligger på alle danske tankstationer. De 10 råd er et led i benzinselskabernes kampagne "Spar mere end bare benzin og diesel", som 45.000 europæiske tankstationer tager del i.

Hårde opbremsninger, fuld blæs på aircondition og unødvendig tomgang. Manøvrer som disse slider på både klima og benzinkort. Men med få justeringer kan danske bilister få banket CO2- og brændstofregnskab nedad, uden at det går ud over komfort og køreglæde.

Folderen giver inspiration til, hvordan danskernes ture på vejene nemt kan blive både billigere og bedre for klimaet.

Netop klima og CO2-udslip er noget, som optager danskerne, vurderer Jeffrey Saunders, der er fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning og forsker i klimaforandringer og forbrug:

- Danskerne er blevet mere bevidste om, at vi alle har et ansvar for at passe på klimaet, og de viser en interesse for at ændre adfærd. Det kan kampagnen være med til at hjælpe dem til. Står alle danskere sammen om at lave blot enkelte ændringer i deres adfærd, kan det gøre en stor forskel for klimaet, siger Jeffrey Saunders. Han tilføjer, at omtanke for klimaet vil fylde endnu mere i fremtiden:

Flere sejl skal sættes

- I fremtiden er der brug for at sætte endnu flere sejl til for klimaets skyld, og vi vil se en bred vifte af tiltag for at begrænse CO2-udslippet. Kampagnens råd om grønnere kørsel kan derfor blive et første trin på vejen til en mere klimavenlig fremtid.

- Nogle undrer sig måske over, at vi i oliebranchen appellerer til besparelser på benzin og diesel. Men vi, der handler med brændstofferne, mener vi har en forpligtelse til at være med til at gøre noget for at reducere CO2-udslippet fra bilerne. Det ansvar forsøger vi at påtage os med lanceringen af den nye kampagne, hvis 10 råd både baner vej for kontante besparelser for bilisterne og mindre CO2-udslip, fortæller Peter Stigsgaard, direktør i Oliebranchens Fællesråd.

Penge at spare på korrekt kørestil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce