Alle familier drømmer om en MPV. Heldigvis kan de fås med pæne rabatter
MPV'erne er specielt interessante på gule plader, hvor gråhårede seniorer befolker hovedparten af de indregistrerede biler. Men de kan fås som personbiler, og her er de med deres mange sæder og fleksible indretningsmuligheder skræddersyede til børnefamilier. Desværre ligger bilerne i den dyre ende af prisskalaen, og det er ikke lige så let at få rabat, som hvis man er på udkig efter en bil i firmabilsklassen. Men det kan lade sig gøre.

Tilbud på Verso

Toyota Corolla Verso har været på banen i nogle år. Sælgerne hos de forskellige forhandlere gør med det samme klart, at havde man forventet samme rabat som på en Toyota Avensis, så kan de lige så godt melde ud, at det var umuligt. Som en af sælgerne sagde, så sælger de aldrig en Avensis til listepris.

Men lidt har jo også ret. En Corolla Verso 1,6 Terra med fem sæder står i prislisten til 298.000 kroner. Med metallak til knap 5000 kroner og levering til 3380 kroner, har basisprisen sneget sig op på omkring 306.000 kroner. I øjeblikket får man de to bageste sæder med gratis, så den bliver til en syvpersoners bil, hvilket i prislisten har en værdi af 11.000 kroner. Men udover det er det generelt muligt at hente mellem 8000-11.000 kroner hjem i rabat. Får man et mindre godt tilbud, bør man takke nej.

Ford S-Max med rabat

Ford S-Max er en helt ny bil, men det er alligevel muligt at få ret store rabatter.

Basisprisen for en 2,0 Ambiente er 376.000 kroner inklusive metallak og levering, men så meget behøver man slet ikke at tage op af pungen. Den mindste rabat vi fik, var 15.000 kroner, mens det bedste tilbud vi fik, var 350.000 kroner eller en kontant besparelse på 26.000 kroner.

Omkring 340.000 kroner er listeprisen på en Opel Zafira 1,8 Limited. Og det er i overkanten, for der er mellem 10.000 og 15.000 kroner at spare, hvis man prutter lidt om prisen.

Sjovt nok var den laveste rabat vi fik lovet, skabt under forudsætning af, at vi i salgskontrakten skrev under på, at vi så til gengæld ville lægge alle serviceeftersyn hos den pågældende forhandler, hvilket naturligvis er uacceptabelt. Det vilkår skal man ikke acceptere.

Nogle gange kan det lade sig gøre at få flådeejerrabat. Det kunne vi også. Så skulle vi købe en Enjoy-model i stedet for en Limited. Enjoy kostede 377.472. Den kunne vi prutte 50.000 kroner ned. Umiddelbart en god forretning. Problemet er blot, at Enjoy, der er forbeholdt firmakunder og Limited, der er forbeholdt de private, er fuldstændig ens. Så der er vist mere tale om oppustede priser.

Renault plejer at have gode rabatter, men ikke på en Scenic 1,6, der med levering og metallak koster omkring 250.000 kroner. Ingen af forhandlerne var parat til at give mere end 10.000 kroner i afslag.

En anden ville give os metallakken til 5000 kroner gratis med i handlen, mens en tredje rev sig og lokkede med et afslag på 10.000 kroner.

Begrænset hos Seat

Heller ikke hos Seat skal man sætte næsen op efter rabatter i titusindkroners-klassen.

Vores Seat Altea 1,6 med udstyrsnavnet Reference Ekstra var i forvejen en kampagnebil med en del ekstraudstyr. Derfor kunne vi maksimalt presse prisen 5000 kroner hos den mest villige forhandler. Men generelt er det faktisk svært at få rabat hos Seat, også selv om man ikke køber en kampagnemodel.

Eftertragtet Touran

En VW Touran 1,9 TDI er en eftertragtet vare på gule plader. Men den fås altså med alle sæder og hvide plader.

Men listeprisen alt inklusive på en Trendline-version er omkring 379.000 kroner, hvilket er en slat penge. Alligevel er det begrænset, hvor meget rabat, der er at hente. Vi formåede at få den ned i 360.000 kroner på gaden, men først efter at have spurgt for muligheden for flådeejerrabat. Altså en kontant besparelse på 19.000 kroner, det bedste sted.

Dårligste tilbud lød på 10.000 kroner, mens én lagde sig omtrent i midten med et tilbud om 15.000 kroners nedslag i prisen.
  • fyens.dk