Opels plan: 12 nyheder på to år

Opel Ampera suppleres med en anden bilmodel med tilsvarende teknik, afslørede Opelchefen, Nick Reilly. Ampera er en elbil, der også har en lille benzinmotor, som kan lade elektromotoren op, når det er nødvendigt.

Opels plan: 12 nyheder på to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtid: Opel investerer 11 milliarder euro i nye modeller, hvoraf flere lanceres allerede i år. Fokus sættes på alternative drivmidler og en ny minimodel

Chefen for Opel, Nick Reilly, redegjorde forleden for den forretningsplan, der skal drive Opel fremad og ikke mindst sikre en bedre økonomi. Ved hjælp af regeringslån på 2,7 milliarder euro skal virksomheden holdes i gang, indtil det forventede overskud indtræffer om to år. Det betyder også markante besparelser - blandt andet en fabrikslukning - men også en hærskare af nye bilmodeller, hvoraf flere kan blive danskerfavoritter.

Opel-bossen forventer, at lånene kommer på plads. Allerede på biludstillingen i Geneve i næste måned ser vi en spritny Meriva, fulgt af en faceliftet Corsa, en Astra stationcar og den nye kassevogn, Movano.

I 2011 kommer der yderligere en række modeller, hvor den mest spektakulære er den opladelige hybridbil Ampera, som tilmed er forsynet med benzinmotor, så elmotoren kan blive opladt under kørslen. Rækkevidden er dermed omtrent som på en almindelig bilmodel. De to første år skal Ampera bygges i USA sammen med søsterbilen GM Volt, men senere flyttes produktionen til Europa.

Minibil

I den fremlagte fremtidsplan bliver der lagt særligt meget vægt på alternative drivmidler, og Reilly afslørede, at ingeniørerne arbejder på en anden opladningshybrid ved siden af Ampera. Også rene elbiler er under udvikling.

En af de små elbiler bliver baseret på Opels nye minibil, som skal konkurrere med blandt andre Fiat Panda og Ford Ka. Den kommer på markedet i 2012. Nick Reilly forklarede også, at man nu vil tilpasse sig en fabrik i belgiske Antwerpen.

Opels plan: 12 nyheder på to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce