Opel lancerer igen en lille sportsvogn med navnet GT

Der har længe været spekuleret i, at Opel har planer om at genoplive GT-modellen, og nu bekræfter fabrikken, at "Opel genopfinder sig selv med ny GT", der får verdenspremiere på den store biludstilling i Genève til marts.

En tilhørende video viser antydninger af fronten, og den nye GT ser ud til at have et iøjnefaldende design med skarpe, lige linjer.

Der blev fremstillet over 100.000 eksemplarer af GT mellem 1968 og 1973 - og Opel GT har siden været et påskønnet samlerobjekt.

Idémanden til projektet er selve Opel-topchefen, Karl-Thomas Neumann, der selv har købt en gammel GT-model og kørt klassikerløbet Hamburg-Berlin.

Ifølge Europas største bilmagasin, tyske Auto Bild, skulle konceptbilen finde vej til produktion, så vi ser den i 2018, og være baseret på teknik fra den nye Astra. Det lyder umiddelbart ikke som nogen tosset idé, for netop Astraen er blevet rost for teknik og køreegenskaber, bl.a. fordi den er meget let. Designmæssigt tyder det heldigvis på, at det nye GT får sit helt eget look, dog inspireret lidt af Opel Monza-konceptbilen fra 2013.

Det bliver angiveligt en bil på størrelse med bl.a. Audi TT Coupe og dermed formentligt en såkaldt 2+2, altså med plads til to børn bagi. Der tales om firecylindrede motorer med en ydelse op til 300 hk, men det tyske magasin nævner også muligheden for en dieselmotor.

Prismæssigt er vi, ifølge Auto Bild, lige over Opel Insignia-niveau, og det kunne tyde på en basispris omkring 350.000 kr. Men det er indtil videre ren spekulation.

Selve GT-navnet betyder særligt meget hos Opel og gemmer på en historie tilbage fra 1965, hvor Opel på biludstillingen i Frankfurt viste Experimental GT. Den bil kom tre år senere i serieproduktion under modelbetegnelsen Opel GT og blev en af 1960'erne og 1970'ernes mest ikoniske modeller.

Det var en af de biler, der lignede en Coca-Cola-flaske i profilen og en af Opels mest oplagte klassikere.

"Nur Fliegen ist schöner" (kun det at flyve er skønnere) var det tyske reklameslogan for den gamle GT-model, som debuterede på Frankfurt-udstillingen.

Efter mere end 10 år med konstante underskud er Opel på vej til at vende skuden og har senest sendt en række fremragende biler på markedet, især Karl, Corsa og Astra. Nu er tiden så kommet til, at det også skal være rigtig sjovt at køre Opel.