Den elektriske Chevrolet Bolt EV lanceres som en Opel i 2017. Den får en længere rækkevidde end de fleste andre elbiler har lige nu

Den amerikanske Chevrolet Bolt EV får nu en europæisk slægtning. GM har nemlig besluttet at tage den lille elbil til Europa fra næste år.

Det sker umiddelbart under navnet Ampera-e, der trækker en rød tråd til den noget større Ampera plug-in-hybrid, som i en periode har været solgt i Danmark, og som kører på både el og benzin.

"Store anstrengelser"

Opel har endnu ikke løftet sløret for de tekniske detaljer for den rent elektriske Ampera-e, der er på størrelse med en Corsa, men skriver, at "Opel har gjort sig store anstrengelser for, at sikre elbilen en rækkevidde, der er længere end for de fleste andre elbiler og til en konkurrencedygtig pris."

Bolt EV yder det, der svarer til 200 hk, og har en rækkevidde på 320 km, mens batteriet kan lades 80 pct. op på en time. Den europæiske version kan dog få værdier, som er anderledes, og derfor er Opel foreløbig tilbageholdende.

Det er også uklart, hvor meget af det amerikanske udstyr der findes i den europæiske model.

Ampera-e skulle dog få dog den fulde pakke for integration af telefon i bilen og Opels Onstar-system med automatisk nødopkald ved ulykker. Det vides endnu ikke, om Ampera-e kommer til Danmark, oplyser Opel Danmark.