Olsen Bandens bil tæt på at dø

Chevrolet Bel Air fra 1959, som den så ud i filmene.

Olsen Bandens bil tæt på at dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stykke dansk kulturhistorie er ved at ende som en rustbunke. Det drejer sig om Olsen Bandens Chevrolet, som står på Aalholm slot.

De fleste kan nok se den gamle Chevrolet Bel Air fra 1959 for sig, med Egon, Benny og Kjeld i - og bedre kendt som Olsen Banden. Men den gamle bil er ved at ende som en rustbunke. Det skriver DR Sjælland.

Den første bil står i dag i en garage på Aalholm slot og er kun en rusten skygge af sig selv, fra de festlige bilscener i de allerførste Olsen-Banden film

Carsten Andersen er formand for Lolland Falsters Veteranklub, og han er ærgelig over bilens tilstand:

Splittet til atomer

- Den har det rigtig skidt. Den ligner noget, der bør hentes af en produkthandler. Den er splittet til atomer, sæder er ødelagte, alt er ødelagt på den. Jeg kan ikke engang huske om der er en motor i den, det tror jeg ikke, siger Carsten Andersen til DR Sjælland.

Lige nu er bilen ved at bliver gjort klar til en støtte-bilauktion, hvor 224 biler fra det nu lukkede Aalholm Bilmuseum skal sælges.

Og der er allerede interesse for det danske stykke kulturhistorie. Jens Breinegaard er direktør for Teknisk Museum i Helsingør, og han siger, at de er interesserede i Olsen Bandens bil - dog ikke hvis det er en rustbunke

Må ikke være et rent vrag

- Olsen Banden-filmene er jo utrolig kendte, så det kunne godt have interesse. Men det må ikke være et rent vrag, for skal man først til at genopbygge en amerikanerbil fra den tid, så bliver det frygtelig kostbart, og så mange penge har vi ikke, siger Jens Breinegaard til Dr Sjælland.

I følge Lolland Falsters Veteranklub, så bliver auktionen, hvor man kan byde på Olsen Bandens bil, afholdt til august.

Olsen Bandens bil tæt på at dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce