Ny vejforskning kan interessere haveejere


Ny vejforskning kan interessere haveejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste haveejere ønsker ukrudtet hen, hvor peberet gror.

Men prøv så at tænke på, hvor meget ukrudt der vokser langs de danske veje, og som vejsektoren har til opgave at bekæmpe. Det koster både tid og penge, som i stedet kunne være brugt til forbedring af de hullede veje. Samtidig med at ukrudtsbekæmpelsen med sprøjtemidler ikke ligefrem er en økologisk god løsning.

For at finde frem til de bedste bekæmpelsesmetoder har Vejdirektoratet, Vestsjællands Amt og Storstrøms Amt indledt en serie forsøg, der udføres hen over sommeren 2004. Forsøgene er tilrettelagt i samarbejde med Skov & Landskab, der er et selvstændigt center ved Landbohøjskolen i København.

Gas, damp, skum...

Samlet set går projektet ud på at finde frem til de metoder, der er mest fordelagtige, når man sammenligner økonomi, miljø og ikke mindst sikkerheden for dem, der skal udføre behandlingerne.

Metoderne, der skal afprøves, er bl.a. brænding med gasbrænder, dampning, ukrudtsbørster og varmt vand sammen med isolerende skum. For at kunne se virkningen af metoderne vil der også være områder, hvor ukrudtet ikke bekæmpes.

Vejdirektoratet fortæller, at der nogle steder vil være mere ukrudt i den kommende sommer, end der plejer. Det er nødvendigt for at kunne vurdere effekten, og det ekstra ukrudt vil blive fjernet, inden vinteren igen sætter ind.

Visse steder vil der ikke blive fejet helt som sædvanligt, men det er også en del af forsøget.

Projektets resultater vil blive gjort tilgængelige for hele vejsektoren via et informationshæfte i 2005, som i så fald nok vil interesse en del have-ejere.

Ny vejforskning kan interessere haveejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce