Tiguan GTA Active Concept er som skræddersyet til det amerikanske marked.

Kort efter præsentationen af den anden generation af suv'en Tiguan er VW nu klar med en hybridversion, som vises på biludstillingen i Detroit. Her er forelø- big tale om en konceptbil, lyder det fra VW.

Men den ser nu meget færdig ud, Tiguan GTE Active Concept, som den retteligt hedder.

Fabrikken har i disse uger travlt med at lægge afstand til dieselskandalen, og her passer en hybrid suv rigtig godt til det amerikanske marked, hvor salget af hybridbiler, hvor en benzinmotor spiller sammen med en elmotor, går som varme doughnuts på en lokal morgenmads- restaurant.

Tiguanen er udstyret med to elmotorer, der sammen med benzinmotoren yder 225 hk, som altså distribueres til alle fire hjul. Tiguanen starter altid på strøm og med træk på de bagerste hjul, men med udsigt til hjulspin slås forhjulene lynhurtigt til.

Rækkevidden med et fuldt opladet batteri er 32 kilometer på strøm, mens den samlede rækkevidde lander på 930 kilometer.

Modellen har hele sikkerhedspakken, inklusive nødbremse med fodgængerovervågning og aktiv motorhjelm, som mindsker skaderne på fodgængere eller cyklister ved påkørsel.

Men også head-up-display og digital instrumentering er standard. Samtidig har Tiguan GTE Active Concept koncernens nye infotainmentsystem med en højopløselig 9,2-tommers skærm, som kan styres med bevægelser og gestikulation.

Det er samme system, der senere på året lanceres i e-Golf Touch.

Den nye Tiguan lanceres for øvrigt i de mere almindelige versioner herhjemme i løbet af foråret. Det sker med benzin- og dieselmotorer, som spænder fra 150 til 220 hk. Priserne kendes endnu ikke. Senere på året følger en forlænget version med tre sæderækker og plads til syv personer.