Med Ateca hopper Seat med på bølgen af høje, kompakte familiebiler.

Spanske Seat følger nu tidens trend, som peger mod crossover-modeller med god plads til familien og højt udsyn. Det sker med Ateca, som er søstermodel til VW Tiguan og vises på det kommende motorshow i Genève i marts.

Den nye model er skræddersyet til at gå efter succesfulde konkurrenter som Nissan Qashqai. Bilen til fem personer har samme akselafstand som Tiguan, men er med sine 4,37 meter godt 12 centimeter kortere.

Spænder bredt

Ateca byder på et bagagerum, der med 510 liter i den forhjulstrukne version - og 485 liter med firehjulstræk - slår Nissan Qashqai med op til 80 liter.

Seat ruller en bred motorpalette ud på Ateca, der får TSI-benzinmotorer og TDI-dieselmotorer på 115-190 hk, hvor man også kan vælge mellem for- og firhjulstræk. Her lyder forbruget på 16,1-18,9 km/l for benzinvarianter og 20,0-23,3 km/l for dieselmodellerne.

Seat lancerer modellen med en række sikkerhedssystemer, der støtter eller tager hånd om føreren. Det gælder en køassistent, som op til 60 km/t. kan regulere hastigheden og holde vognbanen, mens Emergency Assist kan gribe ind, hvis føreren bliver passiv i en vis periode. Så advarer bilen med blink og lyd, fulgt af korte bremseryk, hvis der ikke er nogen reaktion. I tilfælde af, at det ikke hjælper, bremses bilen ned, mens vognbanen holdes.

Fra Zaratoga

I kabinen følger Seat den nyeste trend, hvor en berøringsfølsom skærm på op til otte tommer kan gå i spænd med Media System Plus, hvor telefonen kan spille sammen med Apple Car Play eller Android Auto.

Navnet følger Seats tradition for at bruge spanske bynavne. Ateca er nemlig en landsby i det vestlige Zaratoga, lige midt på den iberiske halvø.

Seat Ateca lander herhjemme til sommer. Importøren har endnu ikke detaljer omkring danske priser eller udstyr, men vi gætter på en startpris omkring 280.000 kr.

Med en Skoda crossover med plads til syv personer på vej samt en Tiguan XL med samme rummelighed må VW-koncernen siges at have dækket det nye boomende crossover-marked godt ind.