Nu lapper bilen sig selv

Nyt bildæk lapper automatisk sig selv. - I stedet for at stå og bakse med bilen, få beskidte fingre og komme for sent på arbejde, kan man bare køre videre uden afbrydelse, siger Georg Nielsen, adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S.

Nu lapper bilen sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

dæk: Danske bilister behøver ikke længere køre rundt med reservehjul, hvis bilen skulle punktere. Nye dæk fra Continental kan nemlig lappe sig selv.

Punkterer bilen, så plejer man at skulle ind til siden og skifte hjul med donkraft og hjulnøgle. Men det behøver danskerne ikke længere. Den nye Passat Coupé, der netop er kommet på det danske bilmarked, er udstyret med ContiSeal-bildæk, der automatisk lapper sig selv. Lapningen foregår ved hjælp af tyk lim indeni dækket.

- Det er første gang, at en bil med selvlappende dæk sælges i Danmark. Limen er smurt på indersiden af dækkets mønster. Kører bilen henover en skarp genstand som en sten, glasskår eller søm, der laver et hul i dækket, presser lufttrykket inde i dækket limen ud i hullet og lukker det. Det giver en større sikkerhed, fordi dækket ikke pludselig kan eksplodere. Desuden er det mere bekvemt. I stedet for at stå og bakse med bilen, få beskidte fingre og komme for sent på arbejde, kan man bare køre videre uden afbrydelse, siger Georg Nielsen, adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S, der dog gør opmærksom på, at dækket ikke holder evigt, og at man engang imellem bør få det tjekket på værkstedet.

Teknologien med det selvlappende dæk er tidligere benyttet i USA. I Europa har bl.a. BMW anvendt såkaldte Run Flat-dæk, som også hjælper bilisten ved en punktering, men i stedet for at lappe dækket selv, sørger forstærkede sidevægge for, at det kun er toppen af dækket, der bliver fladt. Dækket kan fortsætte 100 kilometer ved ca. 80 km/t.

Det nye ContiSeal har dog den fordel i forhold til Run flat-dæk, at det i opbygning er stort set identisk med et traditionelt bildæk med bløde vægge, og det kan give en bedre komfort, når bilen kører. Dækket er ligeså slidstærkt som almindelige dæk.

- Et standarddæk er mere blødt og fjedrende, og den egenskab bevares i ContiSeal.

Nu lapper bilen sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce