Nordjysk motorvej færdig


Nordjysk motorvej færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 9. oktober kører Kronprinsesse Mary mod Nordjylland. Ikke for at spise fisk og drikke kold hvidvin på havnen i Skagen, men for at klippe snoren over til den sidste etape af de to motorveje i Vendsyssel. Motorvejene er blandt andet af Politikens ATS redaktion blevet kaldt Jens Risgaard Knudsens Allé.

Risgaard Knudsen, der var valgt i Vendsyssel, fik sammen med blandt andre Svend Heiselberg (V) gennemtrumfet, at Nordjylland ikke blot skulle have én, men to motorveje i den såkaldte V-løsning som en slags kompensation for, at den sydlige del af Danmark blev bundet sammen med Storebæltsbroen.

Projekteringsloven blev vedtaget i 1988, og anlægsloven fulgte i 1990, men der skulle gå 14 år, før det over 100 km lange og 2,8 mia. kr. dyre projekt var gennemført. E45 til Frederikshavn blev færdig i 2000.

Den del af motorvejen som Kronprinsesse Mary åbner, er de allersidste ti km mellem Hjørring og Hirtshals. De sydligste knap seks kilometer er anlagt som motorvej oven i den tidligere motortrafikvej, mens de sidste seks km ned til færgehavnen i Hirtshals er almindelig hovedvej med først fire og til sidst tre spor.

Med snoreklippet vil der ad E39 være ubrudt motorvejsforbindelse fra den nordjyske havneby til hele Europa.

Nordjysk motorvej færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce