Næsten rutine på kontoret

Starten er gået til årets Palby Fyn Cup, som hedder sådan, fordi Palby Marine i Kolding er sponsor for sejladsen.
Foto: Carsten Bundgaard

Næsten rutine på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

200 frivillige har travlt med at gøre Palby Fyn Cup til en succes

De nåede ikke helt målet med 400 tilmeldte både i Bogense Sejlklub til Palby Fyn Cup i år, men med 389 tilmeldte imod 343 sidste år er der tale om en pæn fremgang.

Når disse linjer læses, er de første både i mål, og alle interesserede har kunnet følge sejladsen på www.fyncup.dk, og det bliver uden tvivl de mange flerskrogsbåde, som kommer først over stregen, men derfor er det ikke sikkert, at de vinder cuppen. Man skal jo først have beregnet bådenes handicap.

I løbet af dagen vil de allerfleste både komme i mål, og så bliver der liv i Bogense Marina. De sidste ventes ind søndag morgen, men der vil en stor del af de hurtigste både være væk. De er taget hjem. Mandag er jo en ny arbejdsdag.

Travlt på marinaen

Op til starten var der travlt på marinaen i Bogense, men alligevel var der en kontrolleret, rolig stemning i klubhuset. Stævneleder Poul Erik Nielsen og hans 70 mand har jo prøvet det her 18 gange før, men alligevel fornemmede man også en vis intensitet i forberedelserne.

De sidste 130 mand kommer fra den lokale boldklub, som tjener penge ind til deres klub ved at stå for forplejningen til sejlerne fra ankomsten torsdag til søndag.

- Vinden skulle komme fra øst, op til syv-otte sekundmeter, så det ser godt ud, siger Poul Erik Nielsen, der som en anden admiral har det store overblik.

- Der har ikke været meget tid til søvn i de seneste dage, og det bliver der heller ikke før efter weekenden, siger han.

Successen med fortsat fremgang i Bogense skyldes ikke mindst et godt benarbejde med at få de store bådklasser til at stille op, og det er lykkedes igen i år for Poul Erik Nielsen og hans folk.

Således er der store felter i Scancap 99, Albin Express, Luffe 37 og X 99.

Deltagerlisten viser, at Palby Fyn Cup stort set kun er for danske sejlere, men enkelte tyske og svenske både er også med, primært i de store bådtyper.

Med den nye tre-årige sponsoraftale med Palby Marine i Kolding, Danmarks største grossist inden for sejludstyr, regner folkene i Bogense med at få løftet sejladsen, og allerede i år kan deltagerne se frem til større og flere præmier.

Tre-årigt sponsorat

Indkøbschef Jesper Cramer fra Palby Marine har ansvaret for det tre-årige sponsorat med Bogense Sejlklub, og han begrunder det med, at man gerne vil være med til at fremme dansk sejlsport. Som grossist har firmaet naturligvis en interesse i det, men ud over de kontante beløb til sejlklubben investerer firmaet også mange andre ressourcer i begivenheden. Således havde virksomheden op til starten 15 mand i Bogense. Selv betegnede Jesper Cramer det som en personlig læreproces at se, hvordan en sejlads arrangeres.

Der var han i gode og rutinerede men også lidt spændte hænder op til sejladsens start i går klokken 11.00.

Næsten rutine på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce