Når dækkene bliver firkantede


Når dækkene bliver firkantede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Vi har i maj måned 2008 fået en Passat Variant Sportline, 2,0 TDI. En dejlig bil, men desværre har vi problemer med dækkene, gætter vi på. Vi har en fornemmelse af, at den ryster lidt de første cirka fem kilometer, vi kører ved 70-80 km/t. Herefter kører bilen upåklageligt.

Det er især, hvis den har stået parkeret natten over eller længere, det er galt.

Vi har fået den afbalanceret et par gange og kigget nærmere på dækkene hos forhandleren, der angivelig ikke har hørt om problemet før.

Vi har dog nogle bekendte, der har gjort os opmærksom på, at nogle dæk kan stå og blive kantede hen over en nat. Vi har talt om, at dækkene måske er ekstra bløde, da det jo er en Sportline, der måske ikke i sig selv er så "blød" at køre i. Vi føler os lidt som kværulanter, og vil egentlig gerne høre dig, om du kender til problemstillingen, og hvordan det evt. kan løses, inden vi kontakter forhandleren igen. Vi synes jo, at en bil til 475.000 kr. skal være i orden.

Dækkene er typen: Dunlop Sport 215/55R16 - 97W. Vi håber, du kan udlede noget af det. K. og P. Olsen

! Jeres bil har en sportlig opsætning og meget lavprofilerede dæk, så de mindste ujævnheder vil kunne mærkes i bilen. Undervognen i Sportline-modellen er sænket, og bilens affjedring er kontant over mod det ukomfortable.

I forvejen er de nye VW Passater i standardudgaven tilpasset motor- og landevejskørsel, mens bykørsel med kloakdæksler, færdselsstriber osv. ikke er bilens stærkeste side.

Det mærkelige er, at rystelserne kun er i starten af køreturen, og min eneste forklaring er, at dækkene bliver varmet op og dermed bliver lidt blødere og en smule bedre fjedrende. Men det er bare en forklaring - ingen løsning. Kan I ikke leve med rystelserne, må I formentlig skifte dæk/fælg-montering, så I får dæk med knap så lav profil.

Jeg har aldrig hørt om, at dæk bliver kantede af parkering natten over. Kantede dæk opstår typisk, hvis f.eks. en motorcykel, veteranbil eller sportsvogn opstaldes for vinteren - altså i flere måneder.

Om jeres bil har stået i flere måneder på samme sted hos forhandler/importør, inden den blev solgt, kan kun forhandleren svare på.

Også en hård katastrofe-opbremsning under en eventuel kundes prøvetur i bilen kan slide en "flad" plet på dækkene, så de støjer og vibrerer lidt.

Hvis forhandleren har mistanke om et af disse permanente problemer, kan dækkene afraspes, så de bliver runde igen.

Men mit bud på en løsning er altså knapt så sportslige dæk med knap så lave og hårde dækskuldre. Lars Stokbro

Når dækkene bliver firkantede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce