Mobiltelefon til søs er (næsten) sikker nok


Mobiltelefon til søs er (næsten) sikker nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kovending: Sikkerhedsråd anbefaler nu mobilen, hvis man ikke har vhf
Søsportens Sikkerhedsråd ændrer nu signaler med hensyn til brug af mobiltelefon om bord på lystfartøjerne i Danmark.

- Hvis man ikke har en såkaldt vhf-radiotelefon, så sørg for at medbringe en fuldt opladet mobiltelefon, inden du står til søs. Medbring det hele i en lukker plasticpose eller anden form for vandtæt etui, lyder rådet. Søsportens Sikkerhedsråd kan pege på flere farlige situationer til søs, der kunne have været afværget, hvis sejlerne havde haft en brugbar mobiltelefon om bord. Blandt andet henviser rådet til en farlig situation, hvor to unge mænd fornylig sejlede ud i en jollefra Nordenhuse på Fyn og kom i vanskeligheder. De havde godt nok en mobiltelefon med, men den var blevet våd og virkede ikke. De unge jollesejlere blev fundet drivende i Storebælt efter en udmattende og kold nat i båden.

"Huller" i systemet

Mobilnettet - specielt TDC's net - er efterhånden blevet udvidet, så det omfatter de fleste danske farvande, men der vil dog være "huller" eller "skygger" afhængig af vejr, vind og bølger, fremgår det af en ny pjece, der er på vej fra Søsportens Sikkerhedsråd. Ifølge pjecen er stort set hele havet omkring Danmark dækket ind, så tre ud af fire opkald vil kunne gennemføres.

Faste rutiner

De nye signaler fra rådet har ført til en skærpet procedure hos søfartsmyndighederne og alarmcentralen 112, så der nu er faste rutiner for, hvem der gør hvad i en nødsituation.

- Når vi taler om kommunikation og specielt nødkommunikation til søs er vhf- radioen fortsat nummer et, siger daglig leder af Søsportens Sikkerhedråd Finn Lage.

- Med vhf'en kan man altid komme i kontakt med Lyngby Radio og dermed Søværnets Operative Kommando. Desuden vil et nødopkald blive hørt af alle skibe i nærheden. Men vi må ikke lukke øjnene for den verden, vi levet i. For størstedelen af alle fritidssejlere er mobiltelefonen det eneste kommunikationsmiddel. Derfor går vi nu ud med det nye budskab, der anbefaler brug af mobiltelefoner til søs som alternativ til vhf-radioen. (150.000 danske lystbåde har overnatningsmulighed, men kun 25.000 danske lystsejlere har skibsradio.) med vhf-radio sikret.

Administrerende direktør fra TDC Mobil, Mads Middelboe siger:

- Alle har efterhånden en mobiltelefon. Med den udbredelse, som den har fået - ikke mindste blandt unge - er vi glade for at kunne fungere som en supplerende tjeneste, så vi er med til at hæve sikkerhedsniveauet til søs. At det samtidig gavner forretningen, er vi naturligvis glade for, men vhf'en er stadig det sikreste i en nødsituation, siger Mads Middelboe.

Kampagneskib til Fyn

Fynboerne kan få mere at vide om sikkerhed til søs, når kampagneskibet TrygSejlads i den kommende halvande uge besøger syv fynske havne.

Kampagneskibet starter i Svendborg i morgen, hvorefter turen går til Marstal tirsdag. 28., 29. og 30. juli er skibet i Sønderborg, hvorefter det returnerer til Fyn således: Lørdag, den 31. juli: Faaborg. Søndag, den 1. august: Assens. Mandag, den 2. august Middelfart. Tirsdag, den 3. august: Bogense og onsdag, den 4. august Nyborg.

Mobiltelefon til søs er (næsten) sikker nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce