Mere x-faktor

Renault Laguna gør ikke meget væsen af sig i skarpe sving, hvor den blot følger førerens kommando. Motorvejen er franskmandens ideelle sted at befinde sig.

Mere x-faktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renault Laguna er vellykket med stærk dieselmotor og rummelig stationcarudførelse

Debuten var ikke dadelfri, da vi testede den nye Laguna med 2,0 benzinmotor og femdørs karrosseri. Det går meget bedre, når vi har fingre i den store stationcar og 150 hk stærke dieselmaskine, der passer til bilen som fois gras til ristet brød.

Vi tager også alpehuen af for den nye tre-års-garanti eller 150.000 km, der giver tryghed til nye kunder, der er lidt utrygge ved Renaults blakkede kvalitetsry. Og bilen virker i øvrigt godt skruet sammen.

Stationcarmodellen Tourer virker designmæssigt klart mere vellykket. De lækre plasticmaterialer knager heller ikke alt for meget, når vi kører hen over byens toppede brosten. Pladsen er godkendt, selv om Laguna slet ikke er så stor som Mondeo. Det skyldes, at selv om den er vokset i forhold til den udgående version, er der et stykke vej op til Mondeo både hvad længde, bredde og akselafstand angår.

Til gengæld er udstyrslisten lang. Ikke mindst i prøvebilen, som hedder Dynamique til efternavn og blandt andet har delikatesser som 17 tommer alufælge, fartpilot, foruden dobbeltzonet klimaanlæg, elruder hele vejen rundt og regnsensor.

I modsætning til tendensen, der foreskriver, at selv biler i firmaklassen skal have en stålsat undervogn, så har franskmændene valgt at satse på en dæmpende undervogn, der sier næsten alle ubehageligheder væk. Det giver bonus på motorvejen, hvor den er komfortabel som et TGV-tog.

Dieselmotoren gør Laguna både kvik og støjsvag. Gearskiftet er dog ikke noget at skrive hjem om.

Prisen på 411.480 kroner er egentlig heller ikke urimelig, selv om den forekommer lidt i overkanten i forhold til konkurrenten C5. Elsker du at jage ideallinjer på vej til jobbet, men ikke vil undvære komfort på motorvejen, så er Laguna et godt kompromis.

Mere x-faktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce