Mere sikkert på vejene i udlandet


Mere sikkert på vejene i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fart: Derfor ønsker Rådet for Sikker Trafik nu stærekasser opsat i Danmark

sikkerhed: I Danmark dør der i gennemsnit 68 personer i trafikken per en million indbyggere. Det er markant flere end i for eksempel England, Holland, Tyskland og Sverige, viser en opgørelse som TrygFonden og Mandag Morgen har lavet i samarbejde med EUROSTAT, EU´s statistikkontor.

Det er især den høje fart på de danske landeveje, der er skyld i den dårlige danske placering. På landevejene sker to ud af tre trafikulykker og for høj fart er skyld i en meget stor del af trafikulykkerne med dræbte og kvæstede.

Desuden har flere af de andre europæiske lande et udbygget net af stærekasser (automatisk fotokontrol) langs deres veje, hvilket får bilisterne til at overholde hastighedsgrænserne.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

- I de andre europæiske lande er der større risiko for at blive taget i en kontrol. Blandt andet fordi de har stærekasser langs vejene, der fotograferer bilisterne, når de kører for hurtigt. Det har bilisterne respekt for og sætter farten ned. Det er en væsentlig forklaring på, at flere redder livet på vejene i udlandet end i Danmark, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Bilister ønsker stærekasser

Selv om mange bilister bevidst kører for stærkt på de danske landevejene, så siger hele 62 % af trafikanterne alligevel, at det er en god eller meget god ide, hvis der langs vejene bliver sat stærekasser op, som kontrollerer hastigheden, viser en interviewundersøgelse fra TrygFonden og Mandag Morgen.

Det stemmer godt overens med de årlige målinger, som Rådet for Sikker Trafik laver af danskernes holdning til trafik og trafiksikkerhed. I de målinger siger et stort flertal af trafikanterne, at de er positive overfor mere kontrol på de danske veje, da de ved, at det kan gavne trafiksikkerheden. Derfor anbefaler Rådet for Sikker Trafik at der kommer stærekasser op på de danske landeveje, hvor der i øjeblikket sker flest ulykker.

- Ikke nok med at bilisternes høje fart generer flere hundrede tusinde mennesker, der bor i nærheden af landevejene. Farten er også en væsentlig forklaring på, at der er så mange bilister, der mister livet i ulykker på landevejene. To ud af tre dødsulykker i trafikken sker på landevejene. Og for høj fart er den væsentligste årsag, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Mere sikkert på vejene i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce