Medaljehøst til Kerteminde sejlklub igen i år

På billedet er det det danske VM-hold med trænere og holdledere. Fra venstre: træner Kim Skovgaard, Mikael Lillegaard, Dragør, Balder Tobiasen, Kerteminde, Kristian Kirketerp, Egå, Julie Kold, Kerteminde, Christian Rost, Egå og holdleder Henrik Kold. Privatfoto

Medaljehøst til Kerteminde sejlklub igen i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De internationale mesterskaber NM og VM for optimist- både og Zoom8 er overstået, og det med succes for Kerteminde Sejlklubs ungdomsafdeling - og i øvrigt for danske ungdomssejlere

I de seneste to år er Kertemindes optimistteam vendt hjem fra NM med en nordisk mester. Jørgen Mohr Ernst og Frederik Rask fra klubben var udtaget til at repræsentere Danmark og Kerteminde Sejlklub til NM i Västerås ved Stockholm midt i juli. Jørgen Mohr Ernst lagde sig allerede efter stævnets førstedag i spidsen, og det lykkedes ham uden problemer at lægge god afstand til sine 70 konkurrenter. Efter otte spændende sejladser i meget springende vind var det nordiske mesterskab i hus til Jørgen Mohr Ernst. En flot præstation af den kun 13-årige sejler, der i år har haft en fantastisk sæson med gode resultater.

Lige efter Jørgen Mohr Ernst sejlede hans jævnaldrende klubkammerat Frederik Rask sig på stævnets sidstedag ind på en flot andenplads og sikrede dermed Kerteminde Sejlklub en sølvmedalje.

Men der var flere medaljer i vente.

Både Jørgen og Frederik var blandt de fem danskere, der var udtaget til holdkonkurrencen, og her kvalificerede de sig til finalen mod Sverige. De to hold sejlede faktisk lige op, men til sidst lykkedes det svenskerne at vinde med et enkelt point, og de to kertemindedrenge fik et par flotte sølvmedaljer med hjem.

Zoom8-klassen sejlede nordisk mesterskab samtidig med optimisterne, og fra Kerteminde Sejlklub deltog syv sejlere.

Bror Tobiasen var tæt på at gentage successen fra sidste år, hvor han blev nordisk mester, men i år måtte han bøje sig for en norsk sejler og nøjes med en sikker sølvmedalje.

Christian Peter Lübeck og Victor Thurøe klarede sig også pænt, idet de blev nr. 14 og 15. Frederik Harboe blev nr. 26 og Thomas Møhl nr. 32. I pigernes felt blev Celine Carlsen nr. 14 og Silje Kældsø nr. 42
Det danske VM-hold, fra venstre Mikael Lillegaard fra Dragør, Julie Kold og. Balder Tobiasen fra Kerteminde samt Kristian Kirketerp og Christian Rost fra Egå.
Det danske VM-hold, fra venstre Mikael Lillegaard fra Dragør, Julie Kold og. Balder Tobiasen fra Kerteminde samt Kristian Kirketerp og Christian Rost fra Egå.

15 årigt talent

Kerteminde Sejlklubs og Danmarks for tiden største talent, 15-årige Balder Tobiasen, leverede et af de bedste danske resultater siden 1989 i optimistklassen til VM i Cesme i Tyrkiet.

Til VM sejles der i alt 15 sejladser med kun to fratrækkere, og på stævnets sidste dag lykkedes det Balder at sejle sig fra en samlet 13. plads op blandt de allerbedste optimistsejlere i verden til en ottendeplads. En flot dansk præstation, der i år kun blev overgået af et andet stort talent, nemlig Kristian Kirketerp fra Egå Sejlklub, der opnåede en bronzemedalje.

Pigerne kan også

Af 53 nationer, der hver må stille med fem sejlere, lykkedes det kun for 45 piger i verden at blive udtaget til VM. Blandt dem var i år 14-årige Julie Kold fra Kerteminde.

Skal man klare sig til et VM, hvor konkurrencen er ekstrem hård, og hvor feltet ikke er delt i drenge og piger, kræver det stor international erfaring i kapsejlads. Det viste Julie, at hun havde, idet hun samlet opnåede en 56. plads. Hun blev den ottende bedste pige i verden og samtidig den bedste europæiske pige.

Et flot resultat for Julie, der tidligere i år også blev hollandsk pigemester.

Ved siden af det individuelle VM sejles der blandt de 53 nationer en konkurrence, hvor alle sejlernes individuelle placeringer lægges sammen og den bedste nation kåres til vinder.

Puerto Rico, der vandt det individuelle VM, vandt også guld i nation-konkurrencen "Miami Herald Cup".

Danskernes præstation var dog også i verdensklasse, idet de blev den næstbedste nation i verden, hvilket var det bedste resultat i mange år.

Til VM sejles der også holdsejlads blandt de 16 bedste nationer. Her opnåede det danske VM-hold en flot fjerdeplads og blev desuden bedste europæiske hold - kun overgået af Puerto Rico, Singapore og Virgin Islands.

Endnu en fin præstation af de unge sejlere, der netop er vendt hjem efter 14 dages hårdt arbejde med kun to fridage undervejs.

VM for Zoom8

I disse dage begynder VM for Zoom8 i Tønsberg i Norge, hvor Kerteminde Sejlklub har fire unge sejlere med.

Medaljehøst til Kerteminde sejlklub igen i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce