Mange faldgruber ved import af vintagebiler

Udsalg. Lav dollarkurs og massiv krise, også i USA, har sendt priserne på klassiske bilmodeller helt i bund. FDM anbefaler, at man som minimum allierer sig med at anerkendt speditionsfirma, hvis man skal hente en vogn hjem.

Mange faldgruber ved import af vintagebiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ser lokkende ud, de mange vintagebiler i USA, hvor en lav dollarkurs har gjort det attraktivt at gå på jagt. Men du skal være opmærksom, for der er en række faldgruber, lyder det fra FDM.

Blandt andet skal du sikre dig, at bilen opfylder europæiske krav og overhovedet kan synes og godkendes til kørsel i Danmark - det kan det pågældende mærkes importør hjælpe med - se ellers på færdselsstyrelsens hjemmeside www.fstyr.dk.

Når bilen er fundet, skal man have alle papirer som servicebog, registreringsattest, instruktionsbog og dokumentation for, at bilen er afmeldt i USA. Få en bilkyndig til at vurdere bilen på stedet, hvis du ikke kan være der selv og indgå altid en skriftlig aftale med sælger.

Hvis man ikke selv kan være til stede, når betalingen falder, anbefaler FDM, at man allierer sig med en lokal tredjepart, for eksempel en advokat, som sikrer, at betalingen ikke sker, før du retmæssigt får bilen. Bemærk, at beløbsoverførsler på mere end 100.000 kroner skal godkendes af Nationalbanken - det tager fem dage.

FDM anbefaler også, at man allierer sig med et anerkendt speditionsfirma, der kan tage sig af alt det praktiske omkring fragt, forsikring og fortoldning. Sørg dog for at få foto-dokumentation for, at bilen er i orden, umiddelbart før den overdrages til speditionsfirmaet, og umiddelbart efter leveringen til Europa.

Mange faldgruber ved import af vintagebiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce