Mand-over-bord i fynske havne


Mand-over-bord i fynske havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommeren igennem kan sejlere og lystfiskere opleve en helt ny form for reality show i deres lokale område. Skrig, høje hyl og store plask vil give genlyd i de fynske havne, når råbet mand-over-bord runger gennem luften. Så er scenen sat for en af de alvorligste situationer, man kan opleve til søs: At et menneske falder i vandet fra en båd.

Men for tilskuerne er der heldigvis kun tale om en veltilrettelagt øvelse. For det er besætningen på kampagneskibet TrygSejlads - en 49 fods Bavaria sejlbåd - der sejler rundt til de ca. 70 danske havne og tilbyder realistisk undervisning i sikkerhed til søs. Nogle steder er skoleklasser inviteret, andre steder kommer folk ned på havnen og deltager.

Kampagneskib til Fyn

Kampagneskibet anløber Svendborg Lystbådehavn i morgen, hvor der fra klokken 15 er åbent skib. Klokken 17,30 viser Marinehjemmeværnet, hvordan man bruger nødraketter og nødblus. Derefter demonstrerer besætningen, hvordan redningsveste og oppustelige redningsflåder fungerer, og hvordan man kommer tilbage i båden, hvis man er faldet over bord.

I overmorgen gentages showet i Marstal på Ærø og fra den 31. juli til 4. august sker det i henholdsvis Faaborg, Assens, Middelfart, Bogense og Nyborg.

Vær forberedt

- Det gælder om at forberede sig selv, sin båd og sin besætning. Alle sejlere, der har været ude for den uhyggelige situation, ved, at det skal gå stærkt med at komme tilbage til båden. Kun hvis du er forberedt, kan du handle hurtigt og effektivt. Det mangedobler chancen for at redde dig selv eller den, der er faldet over bord, siger lederen af kampagnen, Claus Juhlin.

Mand-over-bord i fynske havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce