Magsvejr Fyn rundt

En meget solbrændt tysk skipper, Christopher Wuttke, på havnen i Kerteminde lørdag morgen.

Magsvejr Fyn rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under halvdelen af de tilmeldte både fuldførte Classic Fyn Rundt med start og mål i Kerteminde. Vinderen var i mål syv timer før nummer to

10 dage efter at have sat sin nye båd, en britisk Rogers 46, i vandet tordnede skipper Christopher Wuttke fra Kiel i mål som absolut vinder af Classic Fyn Rundt. Syv timer var han foran nummer to over målstregen. Også selv om han inden starten gik på grund i marinaen i Kerteminde.

- For to år siden kom vi slet ikke i mål i vores gamle båd, så vi havde noget, vi skulle revanchere, sagde en stolt skipper på kajen i Kerteminde.

- Og nu bliver vi nødt til at stille op næste år for at forsvare sejren.

Allerede fire både, bl.a. Rogers 46'eren med navnet "Guts'n Glory", har tilmeldt sig næste års sejlads rundt om Fyn.

Ifølge den tyske skipper er hans båd specielt god i den lette luft, som prægede Classic Fyn Rundt i år, hvor kun 73 både af de 166 tilmeldte fuldførte i den lette vind. 80 både udgik, otte både startede ikke, og fem både fuldførte ikke inden for tidsfristen.

Den tyske båd med en dybgang på tre meter og 12 mand om bord havde problemer i det smalle Svendborg Sund, men da den var langt foran konkurrenterne gik det. Der findes indtil videre kun fem både af typen, der er britisk konstrueret, men bygget i Thailand. Tre af dem stiller op senere i år i Baltic Spring Cup med start i Travemünde og via Sverige, Litauen og Polen når i mål i Rønne på Bornholm.

Årets Classic Fyn Rundt var ramt af tre tyvstarter, lidt dumt må man sige, på en så lang distancesejlads at satse så hårdt på få sekunder i starten.

Classic Fyn Rundt har også en specialitet, nemlig en doublehanded-sejlads, hvor der - uanset bådens størrelse - kun må være to personer om bord. I år, hvor vinden var svag, og sejltiden dermed lang, var det en hård og udmarvende tur, men 10 ud af 17 startende både kom i mål med X-562'eren "Tina" som hurtigste båd og som nummer otte overalt.

Trods den svage vind og de mange udgåede både var sejladsledelsen godt tilfreds med forløbet og har stor tiltro til næste års Classic Fyn Cup. Ikke mindst forventer man sig meget af doublehanded-sejladsen.

Magsvejr Fyn rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce