Lynhurtige politibiler på vej

Potent. Nye politibiler har flere kræfter. VW Passat leveres enten med 160 eller 200 hk, når den indrulleres.

Lynhurtige politibiler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politibiler med helt op til 260 hk på vej. VW Passat er først til at vise sig i sin nye uniform

Der kommer netop nu en vifte at nye politibiler i gadebilledet. De er kendetegnet ved at have flere hestekræfter og større fleksibilitet.

Det danske politi har indgået en aftale for de næste år for en række nye modeller. Det betyder, at de nye store politikredse nu kan vælge imellem fem modeller.

Det drejer sig om VW Passat 1,8 og 2,0, Ford Mondeo 2,5, Skoda Superb 3,6 og VW Touran 1,4 TSI. Og Passaten er først til at blive offentliggjort i den nye uniform.

Der er generelt tale om særdeles kraftige biler, der kan optage forfølgelsen af de mere hårdføre flugtkøretøjer. For Passatens vedkommende er der således enten 160 hk eller 200 hk, alt efter behov. De to motorvarianter skyder en topfart på 220 og 235 km/t og kører fra 0 til 100 på 8,6 og 7,6 sekunder.

Mondeo 2,5 forventes især at blive indsat som hundevogn, men er også set som firdørs udgave, og den femcylindrede Volvo-motor med 225 hk rækker til en tophastighed på hele 240 km/t. Det går endnu kvikkere i politiets nye Superb 3,6 med 260 hk, der kører 250 km/t og kun er 6,5 sekunder om at nå 100 km/t. Mens VW Touran forventes at blive brugt til andre transportopgaver end lige forbryderjagt.

Ergonomien i top

Når en bil er i politiets tjeneste handler det dog ikke blot om hestekræfter, motorstørrelse eller forbryderjagt. Derimod vægter man komforten meget højt. Bilen er en arbejdsplads for de pågældende betjente og desto vigtigere er det, at ikke blot køreegenskaberne men også ergonomien er i top. Derfor bliver politibiler in spe blandt andet vurderet på plads- og komfortforhold.

Årsagen til de store muskler på fremtidens politibiler skal findes i de store politikredse, samtidig med, at en øget mængde af udstyr som sømmåtter og førstehjælpsudstyr vejer godt til.

Og så har det været et konkret ønske at få flere kræfter end den nuværende to liters Ford Mondeo med 145 heste.
Fakta
Der er generelt tale om særdeles kraftige biler, der kan optage forfølgelsen af de mere hårdføre flugtkøretøjer.

Lynhurtige politibiler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce