Lille verdens-museum på Samsø

Museet omfatter blandt andet et værksted, som det så ud i 1950'erne. Det er fra venstre en Austin - "frøøjne" - Sprite, en Austin A35 countryman stationcar og - på det store billede til højre - en blå Austin A40 Somerset.

Lille verdens-museum på Samsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks nyeste bilmuseum er netop åbnet på Samsø. Det er efter sigende verdens eneste Austin-museum.

Det britiske imperium revolutionerede i sin tid bilverdenen.

Nu har en del af de revolutionære fået deres eget museum. 1. juli slog Samsø Austin-museum nemlig dørene op i Langmark på den lille ø.

Folkene bag er Stefan Wolffbrandt og Ann Nørgaard, der er Austin-entusiaster, og nu omsætter passionen, så andre kan få glæde af den.

I første omgang rummer museet ni ud af parrets 14 biler samt masser af lekture og reservedele. Men mere er på vej i museet, som ifølge Stefan Wolffbrandt er verdens eneste museum udelukkende for Austin. Andre steder er mærket nemlig en del af større samlinger.

Det hele begyndte, da Stefan Wolffbrandt fik sin første Austin som 18-årig - en A35 fra 1957. Og så var han solgt. Bilen blev brugt til hverdag, mens samlingen voksede støt, så den i dag blandt andet omfatter modeller som den første A40 fra 1953, en Austin Healey sportsvogn fra 1959 og en A35 countryman stationcar fra 1965. Den mest sjældne er en A70 Hereford fra 1953, som har været dansk indregistreret fra ny og kørt til 1974.

Stefan Wolffbrandt er ikke i tvivl om, hvad der fænger ved mærket.

- Austin stod for mange teknologiske landvindinger i 1950'erne. Her skabte man moderne og magelige familiebiler. Mærket var nogle af de første med selvbærende karrosseri. Og den legendariske A-motor blev produceret i 14 millioner eksemplarer og mange udgaver fra 1951 til 1997, hvor den sidste lå i Mini Cooper, forklarer Stefan Wolffbrandt, som allerede har fået mange internationale reaktioner på sit museum.

- Jeg fik en mail fra en mand fra Peru, som var på besøg hos sin familie i Lissabon. Han ville lige kigge forbi for at se museet. Så vi er for alvor internationale, smiler han.

Museet på Bøgeshøjvej 15 har åbent alle ugens dage kl. 9.30-18. Mere på www.austinmuseum.dk.

Lille verdens-museum på Samsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce