Lejrchef: - Ridestien er en gave til vores område

En del af strækningen på Riderute Sydfyn løber gennem skoven ved Holstenshuus.
Foto: Roland Petersen.

Lejrchef: - Ridestien er en gave til vores område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Riderute Sydfyn har åbnet helt nye muligheder for Faaborg Camping.

Riderute Sydfyn, der er et samarbejde mellem en række lodsejere, fonde og Faaborg-Midtfyn Kommune, har udvidet sæsonen og trukket flere turister til området. Nu kaster projektet endnu et udbytte af sig. Med adgang til de 75 kilometer ridesti gennem snoede skovstrækninger, historiske herregårde, vandløb og vild natur, har Faaborg Camping etableret tre hestefolde på campingpladsen.

Og ifølge Torben Kjærulff, der driver pladsen sammen med sin hustru, er rideruten den direkte årsag til, at foldene er etableret. For stien løber lige uden for pladsen, der ligger mellem skov og vand lige nord for Faaborg og syd for Svanninge Bakker.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med det her. Ridestien er et fantastisk aktiv - det er en gave til vores område. Med den her idé får vi pludselig gæster ind på vore campingplads, som vi ellers aldrig ville have fået - det er en helt ny målgruppe, siger Torben Kjærulff.

Rideruten Sydfyn er blevet til gennem et samarbejde mellem fem større lodsejere i området - nemlig Holstenshuus, Steensgaard, Bikuben Fonden, Brahetrolleborg og Naturstyrelsen Fyn samt kommunen og Naturturisme I/S. Sammen med en række mindre lodsejere har de etableret et partnerskab, som står for etablering og vedligeholdelse af stierne.

- Det er jo helt fantastisk, at skov- og lodsejere på tværs af skel har formået at lave en rute af den her længde. Og for os er det en fordel, at man kan ride direkte fra vores plads og ud på ruten, siger Torben Kjærulff.

Et ridekort koster typisk 70 kroner for et dagskort til et begrænset område eller 120 kroner for hele ruten, der er afmærket med skilte, pæle og piktogrammer.

Det er også muligt at købe årskort til strækningen, der senest er blevet forlænget med et stykke af den gamle banestrækning mod Ringe.

Rideruterne er tydeligt markerede med disse blå skilte.
Rideruterne er tydeligt markerede med disse blå skilte.
Foto: Roland Petersen

Lejrchef: - Ridestien er en gave til vores område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce