Lær at køre med campingvogn

Selv om en overvejende del betragter sig som dygtige og gennemrutinerede bilister, kræver det omtanke at køre med campingvogn. Et kursus kan øge ens selvtillid betragteligt.

Lær at køre med campingvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FDM tilbyder at lære at køre med campingvogn på henholdsvis Jyllands- og Sjællandsringen

Bilen er proppet med bagage og hele familien. Campingvognen er hængt på trækket. Også den er godt pakket, og hele familien glæder sig til en længere ferie på nære eller fjerne destinationer.

For en dels vedkommende er det første gang, man for alvor skal prøve kræfter med sommerhuset hægtet på bilen. For andre er det den nye model af feriehuset, der skal ud at rulle første gang, og den kan opføre sig anderledes, end man har været vant til.

For at råde bod på det, og for i det hele taget at være på forkant med situationer, der kan opstå under kørslen, tilbyder FDM nu såvel medlemmer som andre et køreteknisk kursus, hvor man lærer at tackle de problemer, der kan opstå.

Kurset lægger i det praktiske specielt vægt på en manøvredel, hvor man lærer at bakke og manøvre generelt med campingvognen samt en køreteknisk del, hvor man gennemkører og prøver en række øvelser som hård opbremsning, dobbelt undvigemanøvre og kørsel i glat føre.

Endelig er der også en teoretisk del, hvor man lærer at pakke vognen rigtigt og tilpasse farten efter forholdene.

- Mange anser, og ofte med rette, sig selv som dygtige og rutinerede bilister i det daglige.

- Men så snart man spænder en campingvogn efter bilen, kræver det helt andre kørefærdigheder, hvilket mange ikke er klar over. Dertil kommer, at trafikken i ferieperioden ofte er ganske tæt, hvilket også kræver forudseenhed,.

- At vide hvordan man skal reagere i forskellige situationer, er altafgørende for sikkerheden og kan være afgørende for, om man undgår et trafikuheld eller ej. Og en tungt læsset bil med en camping- eller teltvogn efter reagerer altså anderledes, siger chefinstruktør på FDM Sjællandsringen Bent Grue.

Prisen er 1495 kr. for FDM-medlemmer og 100 kroner oveni for ikke-medlemmer. Kurset varer en dag.

De første kurser holdes i marts.

Lær at køre med campingvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce