Læger tager uens honorarer


Læger tager uens honorarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan blive en bekostelig affære at få en lægeerklæring til kørekortet

Selv om man er i fysisk god form, og helbred, syn og hørelse i det hele taget intet fejler, skal man, når man fylder 70 år, til sin egen praktiserende læge for at få en lægeerklæring, der godtgør, at man fortsat er kapabel til at føre bil.

Tilladelsen gælder til man fylder 74. Fra da af, og til man fylder 80, skal man have fornyet sit førebevis hvert andet år, og efter det fyldte 80. år hvert år.

Det kan vise sig at være en yderst bekostelig affære, for man skal selv betale for lægeerklæringen, og der er ingen øvre grænse for, hvad lægen må tage i honorar.

FDM beskriver scenariet i sit seneste nummer af bladet Motor, og det giver stof til eftertanke.

Undersøgelsen viser, at prisen hos lægerne primært svinger mellem 300 og 600 kroner.

- Når det er lovpligtigt at få lægeerklæringen ét sted, nemlig hos egen læge, så er der reelt ikke konkurrence. De relevante myndigheder bør finde en fast pris for, hvad en lægeerklæring med rimelighed skal koste. Det vil være til gavn for bilisterne, at lægerne ikke kan sætte prisen, som de vil, siger FDM’s administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen, til bladet.

Justitsministeriet er ansvarlig for kørekortsbekendtgørelsen, mens ansvaret for, hvad prisen hos lægen må være, hører under Sundhedsministeriet.

FDM har skrevet til begge ministerier for at få lavet nogle faste retningslinjer, men endnu er der ikke modtaget svar.

Læger tager uens honorarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce