Lille amerikansk fabrik har fået tilladelse til at bygge 300 eksemplarer af kult-bilen DeLorean DMC-12.

Hvis du er fan af "Tilbage til Fremtiden"-filmene med en ung Michael J. Fox i hovedrollen som Marty McFly, der tager turen i en tidsmaskine, maskeret som en sølvskinnende DeLorean DMC-12 sportsvogn, kan du snart gense en af 1980'erne drømmesportsvogne som spritny.

Det amerikanske DeLorean Motor Co. har nemlig fået lov til at bygge 300 biler, der lægger sig meget tæt op ad originalen, som blev produceret i 9000 eksemplarer fra 1981 til 1983.

Det betyder, at de helt nye replika-biler også får mågevingedøre som originalen. Men de udstyres med langt mere motorkraft end de 130 hk, som den oprindelige model hentede fra en 2,7-liters Volvo-Renault-motor. Der er ingen oplysninger om, hvilken maskine man vil installere.

DeLorean Motor Co., der holder til i Texas, og som intet har at gøre med det oprindelige firma, har gennem årene opbygget et lager af originaldele eller dele genskabt efter tegninger. Og de skal danne grundlag for den nye produktion.

Firmaet har løbende håndbygget biler efter ordre, som er skabt på grundlag af eksisterende biler. Men de amerikanske myndigheder gav i efteråret mulighed for at bygge mindre serier af replikabiler på modeller, som er over 25 år gamle.

Opgradering

Den oprindelige model havde køregenskaber, som ligger langt fra det, vi i dag forbinder med en supersportsvogn. Derfor opgraderes den nye DeLorean med bl.a. større hjul, bremser og støddæmpere og en langt mere tidssvarende instrumentering.

Fabrikken håber på at kunne gå i gang med produktionen i 2017, og de nye DeLorean ventes at koster fra omkring 100.000 dollars - eller 700.000 kr. - på amerikanske nummerplader. Det er det samme som en Porsche 911 på de kanter.

Produktionen af den Giugiaro-designede bil stoppede i sin tid, da det amerikanske bilmarked i 1980'erne dykkede.

Mere om emnet

Se alle

DeLorean DMC-12 - modelhistorien