Krisen gør drømmebilen billigere

Åben sag. Hvis du drømmer om en engelsk sportsvogn og lige glad med, om det er en MG eller en Triumph, så er der gode muligheder for at spare rigtig mange penge.Godt køb. En klassisk Chevrolet Corvette er en af de amerikanerbiler, der kan gøres en god handel på.
Foto: colourbox.com

Krisen gør drømmebilen billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investering: Både i USA og Danmark betyder afmatningen, at priserne på vintagebiler falder.

Hvis du altid har gået og drømt en klassisk amerikanerflyder, en engelsk sportsvogn eller et rustikt mellemkrigs veterankøretøj, så er mulighederne større end nogensinde.

Det gælder uanset om du selv importerer bilen fra for eksempel USA, eller du køber bilen herhjemme.

Den økonomiske afmatning betyder nemlig, at mange er klar til at sælge den ekstra fritidsbil, som blev købt, da friværdierne bugnede. Samtidig er der de seneste år importeret rigtig mange vintagebiler til Danmark med henblik på videresalg. Og de står også og samler støv. Faktisk kan det i mange tilfælde være en fordel at se på de danske muligheder, før man giver sig kast med import fra udlandet.

Det gælder for eksempel biler som klassiske Ford Mustang, Chevrolet Corvette eller Cadillac.

- Her er et stort udbud, forklarer Bo Christian Koch, der er redaktør af FDM’s Motor Classic.

Han pointerer dog, at det i stor grad handler om, hvorvidt man går efter en helt speciel model eller er mere bred i sin søgning.

- Klassiske biler handler meget om følelser. Og det er klart, at det største udbud af italienske biler findes i Italien, mens det største udbud af amerikanerbiler findes i USA.

- Men hvis man bare går efter en engelsk sportsvogn, og er ligeglad med, om det er en MG eller en Triumph, så kan man gøre en rigtig god handel, siger Bo Christian Koch.
Barsk. Ford Mustang Shelby er faldet kraftigt i pris på det amerikanske marked.
Barsk. Ford Mustang Shelby er faldet kraftigt i pris på det amerikanske marked.
Foto: Ford/Wieck

Slut med faste priser

Han kan ikke sige præcis, hvor meget priserne generelt er faldet. Men det kan i alle tilfælde betale sig at undersøge niveauet.

- Hvis du for eksempel finder en bil i 150.000-200.000 kroners-klassen, slår mange rask væk 25.000-30.000 kroner af prisen, før man overhovedet begynder at forhandle. Der er ikke noget, som hedder faste priser, siger han.

Generelt er det da også over hele linjen, prisniveauet går ned. De eneste, der holder priserne, er de helt unikke biler, som for eksempel klassiske Ferrari-modeller.

Ford Mustang er en af de mest populære import-vintage-biler. Her kan der være mange penge at spare, og måske endda gevinster ved at købe bilen i Danmark frem for at importere, fordi udvalget herhjemme er rigtig stort.

- Der er mange til salg, og det er nemt. Fordelen er, at du kan tage direkte ud og kigge på bilen, og der er danske nummerplader på, siger Jan Hesselberg, der er redaktør af medlemsbladet Pony Power i regi af Mustang Club of Denmark.

Hvis du finder din udkårne drømmebil i USA over nettet, er der også penge at spare.

- I USA vil en pæn Mustang, som før kostede 30.000-40.000 dollar, måske koste 20.000-30.000 dollar. Og du kan måske være heldig at finde et velholdt eksemplar til 15.000 dollar, siger Jan Hesselberg.

På de sjældne Mustang Shelby kan der være langt mere at spare. Her kan priserne meget vel være faldet fra 250.000-300.000 dollar til 100.000-150.000 dollar.
Foto: /colourbox.com

Krisen gør drømmebilen billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce