Kør topløs for under 100.000

Drømmen om en åben sportsvogn som denne Triumph Spitfire kan gå i opfyldelse for få penge. Bilbasen har en Spitfire mk III til salg for 59.900 kroner.

Kør topløs for under 100.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er mere end 2000 åbne biler til salg, og mange fås til under 100.000 kroner

Drømmen om en klassisk, åben bil træder for alvor frem, nu da sommeren er over os. Og den kan sagtens gå i opfyldelse. Tal fra den store database med brugte biler, bilbasen.dk, viser, at der er 2079 brugte cabriolet til salg hos landets forhandlere og private husstande. Sidste år på samme tid var det tal 1500.

En pæn stigning, der blandt andet skyldes et stort salg af nye, åbne biler de seneste år, men også en vis import af brugte biler fra Tyskland. Mange af bilerne er i en fornuftig priskategori.

- Det er ikke svært at finde en cabriolet-udgave af en familiebil som VW Golf eller Ford Escort for under 50.000 kroner, og fornemmelsen af vind i håret er jo den samme som i en åben Jaguar. En åben sportsvogn koster lidt mere, men der er stadig mange muligheder under 100.000 kroner, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Tal fra bilbasen viser, at der lige nu er 341 cabrioleter til salg under 100.000 kroner.

Bo Christian Koch nævner biler som Alfa Romeo Spider, BMW 3-serie Cabriolet, Fiat 124 Spider, og Fiat X1/9 blandt de biler uden fast tag, som både er spændende, anderledes og til at betale med en normal indkomst.
Selv om cabrioleten er brugt, behøver den ikke være til at købe for almindelige mennesker: Se blot bilbasens dyreste, brugte og åbne tilbud: Lamborghini Gallardo V10, der har kørt 3000 km, og koster 3,8 millioner kroner.
Selv om cabrioleten er brugt, behøver den ikke være til at købe for almindelige mennesker: Se blot bilbasens dyreste, brugte og åbne tilbud: Lamborghini Gallardo V10, der har kørt 3000 km, og koster 3,8 millioner kroner.

MX-5 giver køreglæde

Claus Hovge Andersen, som er administrerende direktør på Bilbasen.dk, har også et par bud på en billig cabriolet.

- En idé kunne være en Mazda MX-5. Lige nu er der 24 styk til salg af på Bilbasen.dk fra 65.000 kroner. Det er en lækker roadster, der kører som en drøm. Hvis man bare er klar over, at de tidligere modeller kan have problemer med rust, og tjekker bilen ordentligt, så kan det nemt blive en god måde at få vind i håret, siger han.

Hvis man er mere til de ældre årgange, så er der en Triumph Spitfire mk III til salg på BilBasen.dk for 59.900 kroner Det er en god pris for en klassisk åben bil, mener Claus Hovge Andersen og tilføjer, at den drejer hoveder og er nem at holde, selv her 42 år senere. Reservedele er billige, og det bugner med klubber for bilen.

Danmarks dyreste

I den anden ende af prisskalaen topper Lamborghini Gallardo V10 fra 2006 som bilbasens dyreste tilbud til 3,8 millioner kroner med 3000 km på tælleren, forfulgt af Bentley Continental GTC fra 2007 til 3,5 millioner kroner.

Køber du en af de eksklusive modeller, er der næppe grund til at være nervøs for bilens stand, men ellers er der en række ting, som man skal være opmærksom på, når man inspicerer en brugt cabriolet eller sportsvogn.

- Er man ude for at købe en ældre cabriolet, gør man klogt i at kigge efter, om kalechen er fri for huller, og om tætningslisterne ved sideruderne er i orden. Ligeledes bør man kigge efter om instrumentpanel og sæder er falmede eller solsvedne, og om der er rust i de forstærkninger, en cabriolet har i karrosseriet, siger Bo Christian Koch.

Du skal også være opmærksom på, at priserne på brugte cabrioleter plejer at falde som nedfaldsfrugt i efteråret. Mange vil sælge, få vil købe, og mange vil gerne slippe for at have bilen om vinteren. Da er det købers marked.

Lige nu handler det mere om destilleret køreglæde, sol og sommer i åben bil.

Kør topløs for under 100.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce