Køb en ordentlig autostol

Sikring. Flere autostole dumper i ny test. Det er især sikkerheden, den er gal med. Men det kan også være svært at montere dem korrekt.
Foto: Colourbox

Køb en ordentlig autostol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyhed: Ikke alle autostole er sikre, viser ny test, som dokumenterer, at både sikkerhed og montering kan være problematisk

Kun det bedste er godt nok til mine børn. Sådan lyder svaret næsten pr. refleks, når man spørger forældre, hvilken autostol de vil vælge til deres små guldklumper.

Alligevel sidder alt for mange børn på en udsat plads i bilen. Flere barnestole er ganske enkelt ikke gode nok, viser en europæisk test af autostole. Ringe sikkerhed gør, at syv stole får dumpekarakter.

- Vores autostoltest viser, at der er stor forskel på det bedste og det dårligste produkt. Nogle autostole har simpelthen ikke den sikkerhed, de giver sig ud for at have, andre er svære at montere korrekt, siger FDMs repræsentant i den europæiske test, Søren W. Rasmussen.

En af de værste er Casualplay, hvor både Fix QR 9-18 kilo og Fix QR med støttefod 9-36 kilo, er barnestole med tydelige svagheder ved frontalkollision, hvorfor stolene frarådes.

En anden dumpeper er Graco Junior Maxi. En autostol til børn over 15 kilo, som kan bruges med og uden ryglæn. Bruges stolen uden ryglæn, giver den dog ingen støtte ved sidekollision. FDM fraråder at bruge stolen uden ryglæn.
Dumpekandidat. En af de stole, som testen fraråder, er Casualplay FIX QR.
Dumpekandidat. En af de stole, som testen fraråder, er Casualplay FIX QR.
Foto: ADAC

Stadig bedre stole

Alle autostolene er blevet udsat for en frontalkollision med 71 km/t og en sidekollision med 28 km/t. I begge test er der målt belastninger på hoved og hals samt påvirkninger fra selen på den måledukke, der sad i stolen. Testen viste, at enkelte stole var så dårligt konstrueret, at de brød sammen under testen til stor fare for barnet i en virkelig situation.

I alt er 30 autostole blevet testet. Der er testet autostole både med og uden isofixbeslag. Isofixbeslaget gør monteringen af autostolen til bilens sæder lettere, og derfor anbefaler FDM, at forbrugere der har isofix i bilen, køber en autostol med disse beslag.

Den gode nyhed er, at stolene dog bliver bedre og bedre, hvis man holder sig til anerkendte mærker.

- De store forhandlere har virkelig taget ved lære de seneste par år, og de fleste af dem forhandler efterhånden kun kvalitetsprodukter, siger Gitte Sørensen, testmedarbejder hos Tænk, til Tænks hjemmeside.

Kun visse byggemarkeds-kæder, forhandlere af biludstyr og hjemmesider, der sælger babyudstyr, forhandler stadig mærker, der traditionelt har fået dårlige testkarakterer, siger hun.

Hele FDMs referat af testen kan du læse gratis på foreningens hjemmeside, www.fdm.autostole-test.dk

Køb en ordentlig autostol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce