Klenodie i lænker


Klenodie i lænker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EJERSTRID: Pris-belønnet sejlskib fra 1935 i arrest på fynsk værft

Et robust skibsklenodie i træ fra 1935, "Albatros af København", har ligget i "lænker" på Ring-Andersens Træskibsværft i nu et år på grund af en ubetalt reparationsregning og uklarhed om, hvem der er den lovlige ejer.

To mænd - skibets ejer og en anden person, som hævder, at han har købt skibet af ejeren, strides om ejerskabet, så advokater nu må forsøge at udrede trådene. Muligvis ender sagen i retten. Ejeren Søren Petersen, Svendborg, har sat skibet til salg, men interesserede kan ikke umiddelbart komme i forbindelse med ham via telefonnummeret på til-salg-skiltet, 62 20 12 58.

- Det skyldes, at Søren Petersen for tiden er i udlandet, men han kommer hjem her sidst i januar, oplyser Peter Ring-Andersen fra værftet i Svendborg, der håber på en snarlig afklaring.

Det kendte træskibsværft har selv 100.000 kroner ude at svømme i forbindelse med et reparationsarbejde på Albatros - penge, der skyldes i forbindelse med udskiftning af nogle planker. Derfor har træskibsværftets ledelse set sig nødsaget til at låse det smukke gamle skibsklenodie fast til værftskajen med kraftige stålwirer, så ingen kan stikke af med det.

- Skibet ligger i arrest, indtil regningen er betalt, siger Peter Ring-Andersen, der forventer at få sit tilgodehavende straks, når skibet kommer på nye hænder.

- Jeg mener, at ejeren forlanger 850.000 kroner for det, anslår Peter Ring- Andersen.

Salg kuldsejlede

Et forsøg på tidligere at sælge det smukke gamle skib på auktion forliste, fordi der kun blev budt 200.000-300.000 kroner på båden.

Rygterne om, at skibet måske kunne købes så billigt, fik flere interesserede på banen, blandt andet to fynboer, som øjnede muligheden for at købe skibet i forbindelse med et socialpædagogisk projekt a la Fulton, men initiativtagerne har nu - efter hvad Bådpladsen erfarer - opgivet at komme i gang på grund af forvirringen omkring ejerforholdet, værftets arrest i båden samt prisen, som de finder for høj.

Ni køjepladser

"Albatros" er godt 15 meter lang og 5,2 meter bred og har en dybgang på to meter. Motoren er en 125 heste-kræfters Volvo diesel.

Båden er yachtrigget og kan bære 220 kvadratmeter sejl. Der er pantry, salon og tre kahytter med ni køjer i båden, som er på 19,9 bruttoregisterton.

Skibet blev bygget i 1935 af P. Clausen i Bandholm og sejlede de første 15 år på Bornholm. Derefter blev "Albatros" solgt til Hornbæk Havn til en stenfisker. I nogle år blev skibet også brugt som dykkerskib, inden det i starten af 1980'erne blev totalrenoveret og sat tilbage til den oprindelige stand. I 1984 modtog "Albatros" prisen "Kølhalingsblokken" for det bedst restaurerede veteranskib.

Klenodie i lænker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce