Konceptbilen Telluride, som er vist i Detroit, viser, hvilken vej det koreanske mærke vil gå

Nogle kalder den en Volvo XC90-kopi, mens andre mener, at vi her ser det kommende designsprog fra Kia.

I alle tilfælde er de internationale medier ikke ligeglade med den store konceptbil af en familiebus, som Kia præsenterede på den internationale biludstilling i Detroit.

Konceptet er baseret på den store Sorento suv, der er forlænget, så der er plads til tre sæderækker og seks om bord, hvilket mindst er normen, når de amerikanske storfamilier skal have vennerne med en tur til den lokale burgerbar.

Telluride har specialiteter som for- og bagdøre, der som en anden borgport åbner 90 grader, mens der er sensorer i bagsædet, der fortæller om passagerernes velbefindende. Komforten øges med en anden sæderække, der har enkeltsæder med fodhvilerbeslag, der kommer til deres ret, når tredje sæderække fældes ned.

Herfra kan man også styre touchskærme på bagsædet med menuer, der kan "svirpes" imellem, mens bilen startes med en knap, der reagerer på førerens fingeraftryk.

Drivlinjen er af hybrid-typen, hvor en 3,5-liters sekscylindret motor på 270 hk spiller sammen med en elmotor på 130 hk.

Flere om buddet

Det er heller ikke tilfældigt, at modellen vises netop i USA, hvor der er et stort marked for den slags biler. Således har Toyota fundet sin niche med Highlander, mens Mazda CX-9, der en overgang blev solgt herhjemme, fordi der stod et restlager af biler beregnet for det russiske marked, også har fået fat.

Dette kan meget vel have givet blod på tanden for Kia, som ikke er alene blandt importmærkerne, som tager kampen op mod de mange lokale. VW kommer således senere i år med en ny stor suv - kun beregnet til det amerikanske marked - samt den nye Tiguan i to længder.

Kia har ikke meldt noget officielt ud om at sætte Telluride i produktion. Men mærket har tidligere vist færdige konceptbiler, der kom i produktion kort tid efter.