Jesper Bank er klar til Big Boat Challenge

Publikum kan ved Big Boat Challenge i Kerteminde møde nogle af Nordeuropas hurtigste sejlere i store både, og mens bådene er på vandet, bliver der underholdning og forskellige aktiviteter på land, oplyser stævneleder Ole Gorm Larsen, som tog dette billede ved årets BBC.

Jesper Bank er klar til Big Boat Challenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Sejlklub gentager årets succes og venter deltagelse fra Nordeuropas hurtigste, store både.

Den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank bliver en af deltagerne ved næste års Big Boat Challenge i Kerteminde.

Det oplyser stævneleder Ole Gorm Larsen fra Kerteminde Sejlklub, som tilføjer, at der allerede er tilsagn fra en række store både i Europa, selv om de formelle invitationer ikke er sendt ud.

- Initiativet er rygtedes i Europa, og en række udenlandske team har allerede bedt om en invitation, fortæller han.

De deltagende både vil typisk være fra 30 til 65 fod og med en besætning på 8 til 15 mand.

Publikum i Kerteminde Gamle Havn kan møde de absolut hurtigste og bedste storbådsteam i Nordeuropa før og efter de fem sejladser, som afvikles i pinsen 22. og 23. maj.

Det kan skrives med sikkerhed, idet man ikke kan melde sig til sejladsen, men skal inviteres af Kerteminde Sejlklub, som har sat et loft på 50 deltagende både.

Det sportslige i fokus

De inviterede både er alle dem, der i løbet af 2009 har deltaget og placeret sig i toppen af de største nordeuropæiske kapsejladser, hvorved arrangøren sikrer sig, at det sportslige er i fokus.

Invitationerne sendes til godt 100 udvalgte både, og de første 40 tilmeldte er sikret plads i stævnet. Andre både kan derpå søge om de 10 wildcard, som bliver tildelt ud fra en vurdering af, hvem der kan højne kvaliteten af sejladserne.

Underholdning på land

Big Boat Challenge blev afviklet første gang i år med efterfølgende ros fra alle sider, og ifølge Ole Gorm Larsen arbejder man på at gøre stævnet endnu mere attraktivt for både deltagere og publikum.

- Mens bådene er på vandet, er der jo ikke så meget for publikum at se på, så vi vil forsøge at skabe nogle aktiviteter og underholdning på land, siger han.

Bane øst for Kerteminde

Banen udlægges tre-fire sømil øst for Kerteminde. Lørdag afvikles tre sejladser og søndag to. Hver af dem forventes at vare et par timer.

Som en nyskabelse sejles der efter IRC-måleregler, og stævnet er valgt som det første i serien IRC Baltic Open, der er en ny serie af kapsejladser for Big Boats i Skandinavien.

Classic Fyn Rundt fra Kerteminde er i øvrigt det tredje stævne i serien.

Både bliver måske liggende

For publikum kan det betyde, at der bliver flere chancer for at se de store både. Ole Gorm Larsen forklarer:

- Big Boat Challenge 2010 ligger i weekenden før Fyn Cup i Bogense og to uger før Classic Fyn rundt. Vi tror, at mange af de inviterede både også vil deltage i enten den ene eller begge "Fyn Rundt", således at de kan få tre fantastiske weekender i de fynske farvande.

I lighed med i år afvikles Big Boat Challenge samtidig med Nordens største jollestævne på Kerteminde Bugt, så med flere end 1000 sejlere i joller og kølbåde er der lagt op til Danmarks største sejlsports-weekend i Kerteminde.

Jesper Bank er klar til Big Boat Challenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce