Jeg søger en rap pigebil


Jeg søger en rap pigebil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Min gode gamle Ford Escort 1,6 Savoy årgang 1987 skal desværre snart skiftes ud. Jeg vil gerne have en "rap" bil, der opfylder følgende:

Hurtig i optrækket.

Ikke for dyr i anskaffelse og reservedele.

Gode og stabile køreegenskaber.

Jeg forestiller mig at købe en tre-fire år gammel, brugt bil og vil i den forbindelse gerne have lidt hjælp og råd om disse tre modeller:

Peugeot 206

Skoda Fabia

Hyundai Getz

Lone Hansen

!En "rap" bil handler for mig først og fremmest om udseende. Og der er Peugeot 206 bare nummer et. Skal tegnebogen også spille ind, så er en knaldgul Hyundai Getz bare flot og fræk og til at betale.

På alle de andre punkter, hvor det mere handler om hjerne end hjerte, vinder Skoda Fabia. Det er det sikre og fornuftige køb - efter min mening.

Men den knaldgule Getz skal du prøve. Den er billig - kåret til Danmarks billigste bilkøb - og smart og velkørende. Her kort om tre-kløveret:

Peugeot 206: Verdens flotteste rotte - indtil Peugeot 406 dukkede op. Designet med de sammenknebne øjne får nogle til at tænke på gnaveren, men den sælger, den lille elegante 206. Modellen er ved at være lidt bedaget, og førerpladsen er ikke optimal. Der mangler justeringsmuligheder. Gearskiftet er også lidt tungt, men køreegenskaber og vejbeliggenhed er som i alle Peugeoter i top.

Også motoren er en fryd. Men både med hensyn til købspris og service vil Peu-geoten være dyrest. Og der kan være problemer med mange småreparationer på brugte Peueoter: For eksempel problemer med motor-styring, fugt i elforbindelser, lyde fra slidte undervognsdele, brændte pærer og rustproblemer. En 206 med 1,1 liters motor fra 2000 koster cirka 95.000 kroner med 75.000 kilometer.

Skoda Fabia: Årets bil i 2001. Vinder af gruppetest for småbiler på stribe. Fabia er en bil, som købes med hjernen. Den rummer snusfornuftig kvalitet, der er langtidsholdbar, så du får bil for alle pengene i mange år. Den er kvik og tyst velkørende, og man sidder godt ved rattet. God motor. En 1,2 Fabia fra 2001 koster 115.000 kroner med 55.000 kilometer.

Hyundai Getz: Bilen er både billig at købe og billig at vedligeholde og servicere. Hyundai Getz blev udpeget som bedste bilkøb i en stor analyse sidste år. Analysen omfattede nye biler og viste, at Getz havde den bedste totaløkonomi målt over fire år. I analysen ligger Skoda Fabia en anelse dårligere, mens omkostningerne til en Peugeot 206 er cirka 10 procent højere om måneden.

Hvis du kan få fat i en af de første Hyundai Getz fra 2002, koster den cirka 85.000 kroner med 60.000 kørte kilometer. Lars Stokbro

Jeg søger en rap pigebil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce