Hyundai-ejere får millioner af kroner tilbage


Hyundai-ejere får millioner af kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILBAGEBETALING: Hyundai Accent 1,5 er mere benzin- økonomisk end først beregnet
Kludder i ejerafgiften har betydet, at over 1400 Hyundai-ejere i årevis har betalt mere, end de skulle. Nu får de over tre millioner kroner tilbage. Det fremgår af juni-nummeret af FDM's medlemsblad Motor.

I syv år kørte Hyundai Accent 1,5 officielt 11,8 km pr. liter benzin, men en stædig ejer har overbevist Færdselsstyrelsen om, at hans bil er mere økonomisk.

Nu er det officielle tal rettet til 13,2 km/l, og de berørte bilers nuværende og tidligere ejere slipper dermed billigere i ejerafgift - med tilbagevirkende kraft.

Motor har beregnet, at myndighederne skal betale i alt cirka 3,5 millioner kroner tilbage, svarende til godt 2500 kroner i gennemsnit pr. bil.

Kilometer pr. liter finder man ved at veje bilens CO2-udslip, omregne til gram/km og herefter km/l. Og det var netop et misforhold mellem CO2-udslippet og det officielle brændstofforbrug, der fik en Hyundai Accent-ejer, Bent Damkjær, til at kontakte Færdselsstyrelsen.

Her sendte man sagen videre til RDW i Holland, som er den myndighed, der udsteder EF-typegodkendelser. Og den var god nok:

Fejlen er rettet

Der var sket en fejl, og den er nu blevet rettet - til ejernes fordel. Selv fik Bent Dam-kjær 2170 kr. tilbage. Han har haft sin Accent siden februar 2000.

Tilbagebetalingen bestyres af Centralregisteret for Motorkøretøjer, og bilejerne skal være tålmodige, da Centralregisteret først skal finde ud af, hvordan man teknisk set løser opgaven.

Også andre bilmodeller kan have bøvl med det officielle brændstofforbrug og dermed i ejerafgiften. Skulle det være til bilistens fordel, betales pengene tilbage.

FDM oplyser, at hvis en bil kører kortere på literen end først antaget, så kan staten ikke kræve en forhøjet afgift på grund af fejlen, højst rette den.

Da de danske ejerafgifter beregnes efter en stærkt stigende skala, bliver selv små omregningsfejl og matematiske afrundinger til mange penge gennem årene.

Hyundai-ejere får millioner af kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce