Her skal der betales vejafgift

Oversigt over de enkelte landes regler og takster på området

Her skal der betales vejafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østrig

Motorkøretøjer, herunder motorcykler, behøver en motorvejsmærkat for at køre på motor- og motortrafikveje. Mærkater kan købes gældende for henholdsvis 10 dage og to måneder.

Schweiz

Alle køretøjer, også motorcykler, skal benytte motorvejsmærkat. Der findes kun en type mærkat, som gælder for hele året og for hele motorvejsnettet. Hvis der medbringes campingvogn, skal man bruge to mærkater.

Tjekkiet

Der betales for kørsel på motor- og motortrafikveje via mærkat. Motorcykler skal ikke betale afgift, ligesom anhængere heller ikke behøver ekstra mærkat. Mærkaterne gælder i enten 10 dage eller en måned. Bøder for at køre uden mærkat kan opkræves på stedet .

Slovakiet

Der kræves mærkater for motorkøretøjer, dog ikke for motorcykler. Mærkater kan købes med en varighed på syv dage, 30 dage eller et helt år. Der udskrives bøde for manglende mærkat. Også selv om salgsstedet ved grænsen eventuelt har været lukket.

Slovenien

Køretøjer med en tilladt maksimal vægt på 3500 kg betaler for kørsel på motor- og motortrafikveje via vignette. Også motorcykler skal have en vignette.

Der kræves ingen ekstra mærkat til campingvogn, heller ikke selv om vogntogets samlede totalvægt overstiger 3500 kg.

Mærkaterne sælges på tankstationer i Slovenien og i nabolandene.

Ungarn

I Ungarn er de fleste motorvejsstrækninger afgiftspligtige. Man betaler ved køb af en mærkat, som kan fås af forskellig varighed. Også motorcykler, skal betale afgift.Bulgarien

I Bulgarien skal biler, autocampere mv. benytte vignetter for at køre på motorvejene. Der kan købes syvdages mærkater, månedsmærkater og årsmærkater.

Montenegro

Udenlandske biler skal betale en miljøafgift for benyttelse af vejnettet. Afgiften betales gennem køb af en mærkat ved grænsen.

Særlige betalingsformer

Visse lande opkræver betaling ved betaling på udvalgte steder, eller via registrering.

Norge

Her er der betaling på flere vejstrækninger, og køretøjet registreres elektronisk. Det betyder, at der ikke er betalingsanlæg på vejene. Derimod kan man køre ind på KR-mærkede tankstationer og betale afgiften, eller man kan oprette en visitors payment-aftale og registrere sit kreditkort som betalingsmiddel.

Endelig kan en BroBiZZ også benyttes. Vælger man ingen af disse løsninger, sendes der en opkrævning efter hjemkomst.

Portugal

I Portugal opkræves vejafgifter elektronisk. Man skal derfor enten købe eller leje en betalingsenhed til bilen, eller man skal registrere sit kreditkort.

Rumænien

I Rumænien skal alle motorkøretøjer betale for at køre på vejene. Afgiften opkræves ved, at man ved ankomst registrerer sig og betaler vejafgift ud fra antallet af dage, man skal opholde sig. Afgiften betales hos det rumænske vejdirektorats kontorer ved grænseovergangene, på posthuse eller på Petrom-, MOL- eller Rompetrol tankstationer. Man kan også betale hos forretningskæderne Scalla, Speedy, Medina og Pas.

Storbritannien

I Storbritannien betales trængselsafgift omkring London og på M6 nord for Birmingham.

Betalingsanlæg

I disse lande opkræves der betaling via anlæg opsat på vejene: Frankrig, Grækenland, Italien, Spanien, Polen, Kroatien, Serbien, Makedonien og Tyrkiet.

Her skal der betales vejafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce