227.000 brugere dokumenterer deres bilers forbrug via en tysk hjemmeside. Ingen af de mest solgte biler i Danmark lever op til EU-normen
Danmarks mest solgte bil, Fiat 500, kører kun 15,9 km/l og ikke 19,6-20,8 km/l, som fabrikken ellers oplyser er EU-normen. Og den store firmabil, Ford Mondeo med 140 hk diesel, når kun 14,1 km/l, selv om den er opgivet til at runde 16,9 km/l.

Det viser en gennemgang af den tyske hjemmeside Spritmonitor.de, hvor 227.000 bilejere oplyser deres bilers brændstofforbrug, der bliver opdateret, hver gang bilen bliver tanket.

Her på KørGodt har vi de seneste uger dokumenteret, at det er meget svært at komme i nærheden af det officielle forbrug og ved at granske tallene for de 10 mest solgte biler i Danmark, der også figurerer på Spritmonitor, er nedslående.

Ingen af modellerne er i nærheden af EU-normen, og oftest er der mellem 15-20 procent forskel.

Heller ikke de små trillinger, Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo kører så langt på literen, som fabrikken lover, selv om resultatet for Aygo på 18,3 km/l er i den pæne ende.

En decideret sparegris som Ford Fiesta Econetic, der er den mest populære Fiesta-model herhjemme, har et reelt tal på 22,8 km/l, mod 27 km/l, ifølge EU.

Selv om der endnu ikke er nogen dansk pendant til den tyske hjemmeside, mener FDM, at man godt med forbehold kan bruge statistikken.

FDM er positive

- Det er meget brugervenligt, hvis man selv tilmelder sig og på den måde kan holde øje med sit eget forbrug. Og det er klart, at det giver et bud på et realistisk forbrug for bilerne, siger Karsten Mayland Lemche, der er testkører hos FDM Motor.

Han udtaler sig dog med forbehold, da han ikke kender bilisternes målemetoder. Der kan nemlig være forskel på deres målinger, eksempelvis på, hvor meget brændstof de hælder på tanken.

Spritmonitor angiver, ud over et gennemsnitsforbrug for alle tænkelige modelvarianter, også det laveste og højeste forbrug, og her kan der være enorm forskel. Ford Fiesta Econetic kører således fra 26,6 km/l helt ned til 17,8 km/l for de værste eksempler.

Det undrer ikke Karsten Mayland Lemche.

- Vi oplever ofte, at forskellen på bilernes brændstofforbrug kan være markant. Og her er det især kørestil og ikke mindst hastighed, der spiller ind.

- Bilens forbrug stiger voldsomt bare ved en begrænset forøgelse af hastigheden, siger Karsten Mayland Lemche.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
227.000 brugere tager ikke fejl

227.000 brugere tager ikke fejl