Han vil hellere arbejde i jern

Jens Rasmussen foran en af de norske motorbåde af mærket Ørnvik, som han forhandler fra sin forretning på Bogense Havns vestmole.
Foto: Lars Roger Sørensen

Han vil hellere arbejde i jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Jens Rasmussen i 1986 etablerede sin virksomhed på havnen i Bogense, var 90 procent erhvervskunder og 10 procent sejlere - i dag er det omvendt

Jens Rasmussen på havnen i Bogense er uddannet som bil- og flymekaniker, men i de seneste godt 20 år har han levet af havet ved at reparere og sælge både. Både fiskerbåde og lystbåde. Nu kunne han godt tænke sig at vende tilbage til arbejdet med jern.

Med nedgangen i fiskebestandene og dermed i fiskeriet i de senere år, også på Fyn, satsede han og hustruen Mai-Britt for fem år siden på at udvide virksomheden, der ligger lige ud til både Bogense Marina og Bogenses gamle havn, med en satsning på fritidsbåde. En del af værkstedet blev inddraget til bådbutikken med alskens udstyr til både, meget naturligt med den ideelle placering med både til alle sider.

Samtidig er der langt til konkurrenterne inden for bådreparation. Kerteminde i øst og Assens i vest.

- Selv om folk holder ferie, har vi utrolig travlt, vi har allerede været nede i tre både og ordne ting her til morgen, sagde Jens Rasmussen på 54 år, da vi besøgte ham i torsdags.

- Og vi har masser af opgaver resten af dagen. For når folk bruger deres både, skal disse jo også repareres. Det sker ikke på værkstedet, men nede på bådene ved motorer og andet teknisk grej.

Og det er hårdt arbejde.

Til salg

Hvor han sidste år solgte 10 Ørnvik-både, er salget i år faldet til hidtil fire, og det, sammen med det hårde arbejde i bådene, har fået ham til at gå tilbage til metallet frem for plastic.

- Vi vil gerne sælge virksomheden her til nogen, der virkelig vil satse på at servicere sejlerne, for sådan en virksomhed skal der være her i Bogense med en så stor marina og så mange sejlbåde, og så vil jeg satse på igen at blive smed. Jeg har nogle bygninger og beddinger længere ude på havnen, siger Jens Rasmussen.

- Vi har i tidens løb lavet mange spændende smedeopgaver, blandt andet udstyr til opsugning af industrifisk fra fiskerbåde, og sådan noget kunne jeg godt tænke mig at starte på igen.

Han husker blandt andet, at da han udviklede et nyt og meget effektivt sugesystem til at få industrifisk op fra lasten, blev der stor ballade med lastoptagerne, for sugerne tog arbejdet fra dem.

At der er brug for et reparationssted i Bogense, er der mange eksempler på: Flere sejlere har mistet skruer og har haft brug for akut-reparationer midt i ferien, og det er der gode penge i.

- En tysk sejler havde mistet skruen og sejlede for sejl fra Ballen på Samsø og hertil. Det kostede ham 20.000 kroner. Han sagde rigtig mange tak, og så gav han mig en pibe oveni, siger Jens Rasmussen med et grin.

Grunden til, at han vil tilbage til smede- og hydraulik-arbejdet, er, at det er det, han brænder for. Desuden har han nogle nye ideer a la fiske-suge-maskinerne.

Men kun hvis der er en seriøs køber til bådreparations-forretningen.

Han vil hellere arbejde i jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce