God høst af firmabiler

Årets høst af firmabiler er gennemført og præget af helt moderne konstruktioner. Vi har testet otte af de nyeste modeller.
Foto: Jonas Ahlstrøm

God høst af firmabiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilerne i firmaklassen har aldrig været bedre, selv om der er betydelige forskelle. Vi går otte bestsellere efter i sømmene

Var det noget med en lifecoach? Rygeafvænning? Bredbånd, avis, sundhedsforsikring og eller ny gps? Eller måske hellere en ny firmabil?

Dansk erhvervsliv forkæler i dén grad sine ansatte for at de ikke skal skifte til konkurrenten og selvfølgelig for, at de lige giver den en ekstra skalle på jobbet. Heldigvis har repræsentanterne, medicinalkonsulenter eller hvem, der nu kører firmabil, noget at glæde sig til, hvis de er blevet stillet en ny vogn i udsigt.

Aldrig har udvalget været større, og sjældent har vi mødt mere kompetente biler i en stortest. De kommer næsten til landevejens farende svende som en kærkommen sommerfest i salgsafdelingen.

Vi har håndplukket otte af de nyeste og mest populære firmavogne til en duel på plads, komfort, fart, økonomi og værdi for pengene.

Klassisk biltype

Det er overvejende stationcars, som nok er en klassisk biltype, men er som skabt til firmabilistens behov. De er suppleret med en enkelt femdørs bil med et alligevel genialt bagagerum. Næsten alle er også til firmabilistens familie, da de har bagagerum rummelige som containerskibe. Alle er udstyret med en moderne dieselmotor, der nok er nøjsom med dråberne, men som ikke er kort for hovedet, hvad angår hestekræfter. Og så er der selvfølgelig partikelfilter, der renser udstødningen.

Sikkerheden med topkarakteren fem ud af fem Euro NCAP-stjerner er også en selvfølge, da bilerne ofte agerer både firmabil og privatvogn.

De to klassikere Ford Mondeo og VW Passat er de mest solgte og selvskrevne til testen. Det er nye aftapninger af Citroën C5, Mazda 6 og Honda Accord også, ligesom det er svært at komme uden om den mere kompakte Audi A4 og den spritny Skoda Superb.

Målebånd, skemaer og udstyrslister er kun en fattig målestok. Derfor er alle biler blevet gennemtestet på Padborg Park i Sønderjylland og afprøvet på både lande- og motorvej. Priserne begynder ved 360.000 kroner. Men husk endelig, at prisskiltet i denne klasse kun er vejledende. Ingen betaler fuld pris. Og så kan du spare mange penge ved at nøjes med en mindre dieselmaskine, end vi har gjort her.

Lad os blot afsløre, at opløbet bliver uhyggeligt tæt. Og helt i sælgernes ånd kan chaufføren få en masse sjov ud af en tur rundt til kunderne. Velkommen til den store buffet med firmabiler.

God høst af firmabiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce