Forsigtighed med rustbeskyttelse


Forsigtighed med rustbeskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Ved en hård opbremsning på grund af kø før Vejlefjordbroen opdagede jeg, at min bil kun bremsede på forhjulene. Jeg slap med skrækken, men undrede mig over, hvordan det kunne gå til.

Det opdagede jeg, da jeg skiftede til vinterhjul og gik mine bremser efter med rensning, fjernelse af rustkanter på skiverne og så videre.

Tromlerne til de bageste bremser var fyldt med undervognsfedteri. Det anerkendte undervognscenter, der havde rustbeskyttet min bil, havde "glemt" at binde en plasticpose over bremserne - og derved givet dem en ordentlig gang klister. Dette til advarsel for andre.

Jeg undrer mig i øvrigt over alle de kvaler, folk har med deres biler.

Jeg kører selv en "gammel" Toyota Carina 1,8 GLX fra 1997,som efterhånden har godt 100.000 på uret. En kedelig bedstefarbil siger min søn. Ja såmænd - men en trofast slider med god plads. Den fejler aldrig noget, og den må nøjes med den service, jeg selv giver den.

Eneste reservedele, jeg har ofret, er et par viskerblade, en tandrem og en ny køler. Af ukendte årsager laves kølere nu om stunder af tyndt aluminium, som ikke modstår det danske vintersaltbad, selv om man skyller dem nok så omhyggeligt ved hver vask Carinaen slæber mig og min campingvogn til Italien, Sydfrankrig, Spanien og så videre hvert forår, og jeg er aldrig i tvivl om, at den vil slæbe mig hjem igen uden at kny. Ole Jacobsen

SVAR: Til lykke med din driftsikre og økonomiske bil. Toyotas biler er billige og utroligt nemme at vedligeholde og servicere, fordi bilernes konstruktion er gennemtænkt - også med hensyn til de nødvendige udskiftninger i bilens levetid.

Din uheldige oplevelse med rustbeskyttelse i bremserne er heldigvis undtagelsen. Afdækningen med plasticposen er givet svipset, og det må ikke ske. Andre uheldige oplevelser kan være manglende beskyttelse i hulrum og på svært tilgængelige dele af undervogn m.m.

Rustcentre tilknyttet Teknologisk Instituts kontrolordning vil alt andet lige give en større garanti for, at beskyttelsen foregår efter forskrifterne, så bilens levetid reelt forlænges, og sikkerheden ikke forringes. Lars Stokbro

Forsigtighed med rustbeskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce