Ford Ka' da igen

Charmerende. Designet på den nye Ford Ka ser ud til at være lige i øjet. Bilen kommer på markedet i begyndelse af 2009.

Ford Ka' da igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Ford Ka deler teknik med Fiat 500, men har sit helt eget design

Fords ældste model, den spøjse Ka, der så verdens lys i 1996, er ved at være mæt af dage.

Designet får ikke længere folk til at vende sig på gaden efter den. Sikkerheden lever ikke op til nutidens normer, og dens salgstal er truet af nye og mere moderne rivaler som Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107.

Det ved Ford alt om, så nu præsenterer de en afløser. Den er ikke så opsigtsvækkende, som den første, men alligevel ikke uden charme. I forhold til dagens model er Ka otte centimeter kortere, mens akselafstanden er hele 14 centimeter kortere. Vi er spændt på, hvor godt Ford har udhulet bilen.

Bygget på 500

Billedet er sluppet ud to dage før den officielle lanceringsdato fra Fords side. Derfor har vi endnu ikke modtaget tekniske informationer fra Ford. Men det er sikkert og vist, at Ka er udviklet sideløbende med Fiat 500 - dvs. at mange komponenter bliver delt, blandt andet undervogn og nogle af motorerne.

Ford skulle angiveligt have arbejdet hårdt på at give den et sæt mere underholdende køreegenskaber, end Fiat 500 er udstyret med.

Kommer i 2009

Benzinmotorerne kommer fra Fiat og yder 69 og 100 heste. Mens der i skrivende stund er usikkerhed, om dieselmotorerne kommer fra Fiat eller Ford selv.

Interiøret har vi desværre ikke en illustration af, men tidligere spionbilleder indikerer i hvert fald, at der ikke bliver tale om en overlevering fra Fiat 500.

Ford Ka har verdenspremiere i starten af oktober på biludstillingen i Paris. Dansk introduktion sker i begyndelsen af 2009.

Ford Ka' da igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce