Fiskeri samler campinggæsterne

Max Hansen er ved at ordne fiskenet ved sin jolle.

Fiskeri samler campinggæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med 100 pladser er Båringskov Camping ikke blandt de største, men med skov til de tre sider og havudsigt til den fjerde er beliggenheden perfekt til familie og fiskeri

Gennem 12 år har Silkeborg-ægteparret Max Hansen og Conny Jensen fra Silkeborg været fast inventar på Båringskov Camping på Nordvestfyn. Max kan godt lide at fiske ligesom omkring 20 af campingpladsens andre faste beboere, og det er der fine muligheder for lige her.

Og det er noget af det, der tiltrækker, selv om Conny ikke bryder sig synderligt om fisk.

Ål, skrubber, lidt torsk og så ålekvabber går ofte i nettet. Den dag, da vi besøgte campingpladsen på nordsiden af Fyn, var vinden fra nord dog så kraftig, at Max ikke havde lyst til at sætte garn. Men selv om han kommer fra Silkeborg, så har han ved at indløse fisketegn lov til at sætte sine garn ud på Nordvestfyn. Normalt kommer det også naboerne på pladsen til gavn, og campingpladsen har indrettet faciliteter, så han og de øvrige fiskeivrige campister kan rengøre deres fangster.

- Vi er fastliggere her på pladsen og kommer her stort set hver weekend samt om sommeren, og det samme er vores datter og hendes familie, de ligger lige derovre, siger Max Hansen og peger.

- Det samme gælder for vores nabo her ved siden af og flere andre.

To nye ferielejligheder

Båringvig Camping skiftede ejere for to og et halvt år siden, hvor Inge Jensen og Anders Pedersen kom til. Siden er der arbejdet intenst på at forbedre faciliteterne på pladsen, og seneste skud er to ferielejligheder på hver 105 kvadratmeter med havudsigt. Der er otte sovepladser i hver lejlighed. Desuden er pladsens toilet- og badefaciliteter og puslerum blevet renoveret, og det samme med køkken- og vaskerum.

Trods sin lille størrelse og sit naturpræg med skov og strand er pladsen også udstyret med trådløs internetforbindelse.

For børnene er der en lille fodboldbane og en legeplads med nye legeredskaber.

Den søndag, da avisen dukkede op i Båringskov, var det ikke let at få fat i folk. Et aktivitetsudvalg bestående af fastliggere var sammen med campingpladsens ledelse ved at planlægge de fremtidige aktiviteter for børnene, og den slags møder kan man jo ikke afbryde.

Pladsen omkring Max Hansens campingvogn vidner om stor aktivitet med flere fiskejoller, og alskens udstyr, så når sæsonen er ovre, får han travlt. Vintercampister på pladsen må af en eller anden grund ikke ligge der, hvor hans vogn står, så alt lige fra fiskeudstyr, gulvet i forteltet og alt muligt andet skal flyttes 50-100 meter til de vintergodkendte pladser.

- Det er vist noget med fredningsmyndighederne, siger Conny Jensen. Mens Max er ude at fiske, sidder hun og strikker i forteltet eller går rundt og snakker med de andre fastliggere.
Båringskov Camping er anlagt omkring et tidligere badehotel, i hvis smukke bygninger der nu er indrettet to ferielejligheder på hver 105 kvadratmeter.
Båringskov Camping er anlagt omkring et tidligere badehotel, i hvis smukke bygninger der nu er indrettet to ferielejligheder på hver 105 kvadratmeter.

Fiskeriet samler

I det hele taget er fiskeriet et samlingspunkt på campingpladsen. Når Max sejler ud, har han ofte andre med, som ikke har deres egen båd, og hvis der går for lang tid, inden han kommer ind igen, og Conny bliver urolig, sejler en af de andre fiskere ud for at se, om alt er i orden.

Til daglig er det Inge Jensen, der står for campingpladsen, mens Anders Pedersen også bruger en del tid på sit murerfirma. Hun kom sidste år fra et job som disponent i et stort metalfirma.

- Det var et hårdt år, for jeg skulle først til at lære alle rutinerne, og dem er der mange af på en campingplads, så det var svært at beholde overblikket, siger hun.

- Og selv i år er jeg ikke helt inde i det hele, men det går langt bedre.

Her i pinsen med det fantastisk gode vejr var der høj aktivitet på pladsen.

- Jeg tror, jeg solgte 10.000 is, siger hun.
Flagene fortæller med al tydelighed, at her er der tale om fastliggere, som kommer uge efter uge.
Flagene fortæller med al tydelighed, at her er der tale om fastliggere, som kommer uge efter uge.

Fiskeri samler campinggæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce