Firmaklassens sportsvogn

Mazda 6 er testens sjoveste, når det gælder om at jagte ideallinjer. Da prisen samtidig er lav, virker vognen som et af de bedste køb.

Firmaklassens sportsvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mazda 6 er den bedst kørende, når det gælder atletisk færd på bulede veje

Det er ikke tilfældigt, at skærmkasserne på den nye Mazda 6 buler ud som på sportsvognen Mazda RX8.

Er du til masser af lir og køreegenskaber, der næsten er en sportsvogn værdig, er Mazda 6 lige bilen for dig. På banen er den uden tvivl testens sjoveste med en undervognsopsætning, der gør, at bagenden hjælper dig effektivt rundt i de skarpeste sving.

Styretøjet er skarpt som et samuraisværd, og Mazdaen har en atletisk adfærd, som ingen af konkurrenterne kan tilbyde. Nogle gange kammer det dog over. Som når du bliver budt velkommen af et display, der skriver "Hello", og med en midterkonsol, der mere signalerer tvivlsom ghettoblaster end smagfuld firmabil.

Fremragende plads

Når det så er sagt, er det hele overskueligt, man sidder fremragende bag rattet, og så er prisen tilpas til, at Mazda 6 er en af testens absolutte lyspunkter.

Testbilen har dieselmotor med 140 heste, som først nu er aktuel på det danske marked. Den kan man kun glæde sig over. Den er tyst og magtfuld, men du skal køre mange kilometer, før merprisen på 50.000 kroner i forhold til 2,0 benzin er tjent hjem.

Nu vi er ved pengekassen, så ligner Mazda 6 en halvmillionær, der lige har købt et nyt sæt tøj. Den har smarte designerbriller, godt med krom og en velformet popo. Hen ad siden har den tillagt sig en skarp pressefold, så den er et af testens smarteste fartøjer. Og et af en de billigste: Mazda vil have 385.515 kroner inklusive et godt stereoanlæg, der kan betjenes i rattet og flotte 17-tommer alufælge.

Mazdaen tager kegler på banen. Men hvis du kører langturs-cruise, skal du være en smule sportsligt indstillet. Du får nemlig ikke firmaklassen mest støjsvage vogn. Den larmer ikke som forgængeren, men motor og hjulstøj kunne godt være dæmpet noget mere. Til gengæld fjedrer den lige tilpas, mens retningsstabiliteten kunne være bedre.

Det rykker dog ikke ved konklusionen: Mazda 6 er en af de bedste biler i testen.

Firmaklassens sportsvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce