Det betaler sig at styrke salgs- og markedsføring - også selv om firmaet er en mindre afdeling af hovedsædet, der ligger i en anden og i øvrigt mindre fynsk provinsby.

Det kan den 26-årige bil-økonom Thomas Pedersen, søn af mangeårige Citroënforhandler Carsten Pedersen, Ringe, skriver under på. Siden Thomas Pedersen tiltrådte stillingen som daglig leder af Citroën, Lyøvej 4 i Nyborg den 1. november 2003, har den unge biløkonom mere end firdoblet den lille bilforretnings salg af nye og brugte biler.

- Men det havde jeg nu regnet med, siger Thomas Pedersen, der bekræfter, at der siden Carsten Pedersen Automobilers overtagelse af Citroën i Nyborg er blevet solgt 60-65 biler eller mere end fire gange så mange som før overtagelsen. Til gengæld arbejder den unge afdelingsleder, der hidtil har været alene i salgsafdelingen, alle ugens dage minus lørdag.

Alene - endnu

- Det kan jeg gøre, fordi jeg (endnu) er ungkarl. Jeg har købt hus i Nyborg og er glad for arbejdet og for at bo i byen, siger Thomas Pedersen, der har fået opsat tydelig skiltning med bilfirmaets åbningstider, der betyder fast arbejde fra klokken 9 til 17 på hverdage og 13-16 på søndage.

Thomas far, Carsten Pedersen, overtog i fjor firmaet af den tidligere ejer Preben Larsen, 67 år, der stoppede 1. juli for at gå på pension. Den tidligere ejer har fortsat sin søn Erik Larsen (tidligere danmarksmester i Citroënteknik) ansat i Nyborg-firmaet som servicetekniker. Preben Larsen nåede i øvrigt at fejre sit 25-års jubilæum i marts, inden han valgte at gå på pension.

Nyansættelser

Citroën i Nyborg har netop ansat den 30-årige Ole Soelberg som værkfører. Han kommer fra Peugeot i Middelfart, hvor han var mekaniker og assisterende værkfører. Desuden er Steffen Damm, Svendborg, (der vil læse til bil-økonom) blevet ansat som sælger hos Carsten Pedersen Automobiler.

Steffen Damm skal assistere i firmaets salgsafdeling i både Ringe og Nyborg. Med nyansættelserne er Citroën i Nyborg i dag oppe på i alt seks ansatte. - Vi har pladsproblemer og går derfor for tiden og pusler med planer om udvidelser her i Nyborg, men det er for tidligt at fortælle om endnu, siger Thomas Pedersen.
  • fyens.dk