En søgning på Bilbasen.dk er det oplagte sted at begynde, hvis man skal danne sig et overblik over, hvor mange - eller hvor få - biler det er muligt at købe for en pris på under 10.000 kroner.

På den populære hjemmeside Bilbasen.dk kan man lave en udvidet søgning, og her er det klogt at fjerne fluebenene i en række felter, så der hverken søges efter engros-biler, biler uden afgift eller leasing-modeller.

Alligevel giver det endelige søgeresultat en del gevinster, som ikke er gangbare, fordi der er tale om bilmodeller, hvor sælger har skrevet enten "fra 1 kroner" eller "ring for pris" i prisfeltet. Altså skal en del sorteres fra.

Man skal se sig for

Vi har udelukkende søgt på biler, der koster under 10.000 kroner, samt biler, der er nysynet. Det sidste skal dog tages med et gran salt, idet flere af modellerne ikke engang har halvdelen af synsperioden tilbage - altså under et år.

Vi søgte med udgangspunkt i det odenseanske postnummer og satte så en radius af 50 kilometer. Den kan med fordel udvides, for det helt gode køb er naturligvis værd at køre langt efter.

Med 50 kilometer-begrænsningen landede vi på 17 resultater, som alle var til salg fra en forhandler. Dette er en fordel, idet der så følger en eller anden grad af reklamationsret og garanti med.

12 biler sorteres fra

Af de 17 køretøjer i denne søgning er kun de fem reelle muligheder - og de ligger i prislejet fra 7800 til 9900 kroner.

Den billigste er en Opel Astra fra 1999, der har kørt 279.000 kilometer. Den koster 7800 kroner, men har så kun 14 måneder tilbage af synsperioden. Altså vil denne model i udgangspunktet koste 560 kroner pr. måned, og så har vi ikke medregnet en eventuel skrotpræmie.

Et andet bud er en rigtig familiebil, der endda leveres med skydedør. Den franske Citroën Berlingo kan erhverves for 9500 kroner. Den har kørt tæt på 285.000 kilometer, men har til gengæld fået ny tandrem for nylig. Bilen er synet i marts i år og har ifølge sælger haft samme ejer siden 2007.

En anden Citroën står til samme pris. Det er en Saxo fra 1996, som er tæt på at have rundet 200.000 kilometer. Den er synet for ganske nylig og skal altså ikke forbi synshallen før om to år.

To fine firmabiler

De to sidste muligheder ud af den håndfuld, der dukkede op inden for den valgte radius, er biler i Mondeo-segmentet. To modeller, der velsagtens har gjort sig som firma- eller familiebiler for en 15-20 år siden.

Den ene er en Hyundai Sonata, der gemmer på en toliters benzinmotor med 125 hestekræfter. Bilen er synet i slutningen af februar, og der er både kopholder, elruder og træk. Den koreanske model, der er fra 1999 og har kørt 223.000 kilometer, er sat til salg i det nordlige Odense for 9800 kroner.

Er man mere til en japansk karet, kan man - hvis man smider yderligere 100 kroner i puljen - blive ejer af en Mazda 626. Den er fra 1994, er udstyret med en 1,8 liters motor med 106 hestekræfter - og den vogn har kørt 244.000 kilometer.

Også her er der både træk, kopholder og centrallås.

Høje faste udgifter

Vælger man at købe brugt bil, skal man huske at gøre sig klart, at både brændstofudgifterne og den grønne ejerafgift typisk er på et andet og dyrere niveau i forhold til nye biler.

Den store Sonata koster eksempelvis 5280 kroner årligt i grøn ejerafgift, mens den forbrugsmæssigt står til at køre 11,1 kilometer på en liter benzin. Det er ikke alverden - og det reelle tal er givetvis endnu lavere.

Hvis ikke de ovenstående fem brugte vogne inviterer til et hurtigt køb, kan man som sagt altid udvide søgeområdet - og ændrer man radius fra 50 til 100 kilometer, så popper der fem gange så mange modeller op.

Så kan man få fingre i en Citroën C5, en Opel Vectra eller en Volkswagen Passat. Man kan også køre til Slagelse, hvor en knaldrød Mazda 323 F kan erhverves for 5900 kroner.

Vi fandt de respektive bilmodeller ved en søgning på Bilbasen foretaget onsdag 16. marts 2016.

Mere om emnet

Se alle
Bliv bilejer for mindre end 10.000 kroner

Bliv bilejer for mindre end 10.000 kroner