Accelerer hurtigt: Første gear bør kun bruges til at rulle bilen i gang. Vi skiftede til 2. gear, så snart motoren nåede 2000 omdrejninger. Vi kørte diesel. På benzin kan den med fordel komme op omkring 2200 omdrejninger.

Kør i så højt gear som muligt. Ved bykørsel eller langsom landevejskørsel vil forbruget være 30 til 35 procent højere ved at vælge 3. gear frem for 5. gear. Moderne biler kan sagtens køre i 5. gear ved 50 km/t.

Kør ikke for hurtigt, det øger luftmodtanden. Øger man eksempelsvis hastigheden fra 90 til 120 km/t, kan forbruget stige med 20 procent.

Læs trafikken. Hver gang du trykker på bremsen, koster det brændstof at komme op i fart igen. Tilpas farten mod lyskryds eller andre forhindringer.

Brems med motoren - hvis du slipper speederen og holder bilen i gear, afbrydes indsprøjtningen af brændstof. Man sparer altså ved at holde bilen i gear i stedet for at koble ud og køre i frigear frem mod et lyskryds eller et sving.

Kilde: Peugeot Odense

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
7
Let speederfoden: Kør 10 kilometer længere på literen

Let speederfoden: Kør 10 kilometer længere på literen

Sådan gjorde vi