På den foreløbige startliste er en håndfuld danske førstekørere
Det, mange betegner som verdens mest betydende motorsportsbegivenhed, 24-timers løbet i franske Le Mans, får i år deltagelse af mindst en håndfuld danske kørere, der alle er udpeget som førstepiloter i deres respektive team.

Tom Kristensen, kongen af Le Mans og den eneste, der kan smykke sig med hele otte sejre - de seks i træk i perioden 2000-2005 - er naturligvis igen kaptajn for Audi, hvor han også i år får italienske "Dindo" Capello og skotske Alan McNish som medkørere.

Tom Kristensen tørster efter at genvinde trofæet, som i fjor kørtes hjem af en Peugeot med Marc Gene, David Brabham og Alexander Wurz bag rattet.

Jan Magnussen skal forsvare titlen i den amerikanskejede Corvette, mens Allan Simonsen, der nu bor i Australien, skal sidde i Hankook-team Farnbachers bil, som er kvalificeret efter at have vundet Asian Le Mans Series i fjor.

23-årige Christoffer Ny­gaard er overraskende med som førstekører i det nye dansk/tyske Young Driver AMR-team, der stiller med en Aston Martin DBR9 i GT 1-klassen.

Endelig kører Christian Bakkerud endnu en sæson for det tyske team Kolles, der debuterede i løbet i fjor.

Bakkerud skal sidde i den Audi R 10, som Tom Kristensen vandt løbet med i 2008.

- Det bliver spændende at se, hvem der bliver mine medkørere, siger Christian Bakkerud.
  • Fyens Stiftstidende