Farlige stoffer i nye autostole

Uheldigt. Flere autostole har for store mængder af bl.a. ftalater og flammehæmmere som kan være farlige for mennesker og miljø, viser test.

Farlige stoffer i nye autostole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om autostole er testet og godkendt for sikkerhed og montering, kan der være problemer. Flere stole indeholder nemlig potentielt sundhedsskadelige kemikalier i betræk, polstring og seler. Det viser resultaterne af Tænk’s nyeste afprøvning af autostole. Her har man simpelthen splittet barnesæderne ad og tjekket dem for kemikalier som ftalater og flammehæmmere, som begge er farlige stoffer for både mennesker og miljø.

- Autostole bruges af de helt små børn, der tilbringer meget tid i stolene og til tider sover i dem, og ligesom ved andre produkter til børn tester vi nu også autostolene for sundhedsskadelige kemikalier, siger Gitte Sørensen, testmedarbejder til Tænk.

Et af sæderne, som der er problemer med, er Chicco Keyfit til de mindste børn op til cirka et år.

Autostolen har et højt indhold af flammehæmmere i betrækket. Kiddy Energy Pro 2 til mellemgruppen omkring 1-4 år, har også uheldigt materialevalg.

I denne autostol fandt Tænk et højt indhold af flammehæmmeren TCEP – dog mest i stolens fyld og mindre i betrækket, som kommer i direkte kontakt med barnet. Mens svenske Akta Graco Belogic I/II til mellemgruppen omkring 1-4 år har store problemer med alt for stort indhold af både ftalater og flammehæmmere.

Farlige stoffer i nye autostole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce