Få øje på dæktrykket

Farverne fortæller, om dæktrykket er korrekt.

Få øje på dæktrykket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke muligt at tjekke det eksakte dæktryk på bilen, campingvognen eller traileren under kørslen. Hjulene drejer simpelthen for hurtigt.

Men i realiteten er det nu muligt at registrere, om dæktrykket er, som det skal være, nærmest konstant.

Det er en nyskabelse fra danske Alaska, der har hovedsæde i Holbæk, og hvis produktionsfaciliteter ligger i Tullebølle på Langeland, der gør det muligt fortløbende at tjekke dæktrykket.

Der er tale om en lille måler, der monteres direkte på studsen, hvor man påfylder luft, og måleren kan sidde på studsen fast, eller påsættes efter behov.

Tre farvekoder i toppen af dæktrykmåleren viser henholdsvis grøn, grøn/gul eller grøn/gul/rød. Den grønne farve indikerer, at dæktrykket er korrekt. Ser man den gule farve, bør man være på vagt, og ser man alle tre farver samtidig, bør man med det samme justere dæktrykket.

Korrekt tryk - sikker kørsel

Korrekt dæktryk giver sikker kørsel, men alt for mange kører med for lidt luft i dækkene.

En undersøgelse i efteråret 2010 viste, at 46 procent af de danske personbiler kører med mere end en halv bar for lidt tryk. Det er så lavt, at kørslen bliver farlig.

Først og fremmest bliver bremselængden forøget, vejgrebet forringes, og man aquaplaner ved langt lavere hastighed. Dertil kommer, at brændstoføkonomien bliver dårligere og dækkene slides hurtigere.

Forkert dæktryk betyder altså, at kørselsomkostningerne øges, og undersøgelsen viste også, at der kan spares mange penge på brændstofkontoen, hvis man kører med det rigtige tryk.

Udgiften til den nye dæktrykmåler kan således hurtigt være tjent ind. Måleren, der leveres i sæt med to, koster 49,95 kroner, og det er Harald Nyborg, der indtil videre som det eneste firma forhandler måleren.

Få øje på dæktrykket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce